BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur-Sen'den 1 Mayıs burukluğu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Taksim'de çıkan olaylardan ötürü üzüntülerini dile getirdi.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarını ''Tekel işçilerini kullanarak sabote etme girişiminde bulunanların yaptıklarından utanması gerektiğini'' belirtti.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin normalleşmesine katkıda bulunmak ve ''Taksim tabusu''nun yıkılması için Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında yer aldıklarını ifade ederek, ''bu birlik ve beraberlikten rahatsız olan, ülkenin normalleşmesini istemeyen bazı güçlerin bayramı ağız tadıyla kutlatmadığını'' savundu.

Açıklamasında, ''Tekel işçilerini kullanarak bu mutlu günü sabote etme girişiminde bulunanlar yaptıklarından utanmalıdır'' görüşüne yer veren Gündoğdu, 1 Mayıs'ın kişisel hırs ve çıkarlara alet edilmek istendiğini ancak sağduyu sayesinde olayların büyümesine fırsat verilmediğini ifade etti.

Gösterilen tepkinin, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun şahsında Türkiye'nin normalleşmesine katkı sunmak isteyen diğer konfederasyon genel başkanlarına da yönelik olduğunu kaydeden Gündoğdu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''1 Mayıs'ın birlikte kutlanması yönünde 6 konfederasyon tarafından oluşturulan ortak hukuk ekseninde Taksim'de yer almasına rağmen Mustafa Kumlu'nun konuşmasına izin verilmemesine tepki olarak biz de platformdan ayrıldık. Bizimle birlikte Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu da tepkisini ortaya koyarak konuşma yapmadan alanı terk etmiştir. Böylece üç konfederasyonun terk etmiş olduğu platformu isteklerince kullanan diğer iki konfederasyonun yaşananlar sonrası hiçbir şey olmamış gibi davranarak Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun konuşturulmaması ve Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın arbede sırasında kolunun kırılmasını görmezlikten gelerek kürsüye çıkıp konuşma yapmalarını ise anlaşılmaz ve kabul edilemez bir tutum olarak değerlendiriyoruz.

Ayrıca birlikte hareket edileceği ve etkinliklere ortak imza atılacağı federasyonlardan oluşan kutlama tertip komitesi tarafından belirlenmesine karşın DİSK Başkanı bir bahane ile Taksim Anıtı'na ortak çelenk bırakma programını terk etmiş, biz alandan ayrıldıktan sonra tek başına çelenk bırakmıştır. Bütün bunlara karşın kendisinin heyete alınmadığı ve dışlandığı yönünde görüş beyan etmesini de kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Ortak çelenk bırakma eyleminden son anda vazgeçen ve bireyselliği tercih eden kendisi olmuştur.

6 Konfederasyon ile ortak hareket ederek hazırlandığımız 1 Mayıs'ta ortaya çıkan üzücü olayın, 1 Mayıs'ın bayram havasında gerçekleşmesi için verdiğimiz sözün ve toplumsal sorumluluğumuzun önüne geçmesine izin veremezdik, vermedik. Gücünü milletten alan Memur-Sen, tüm teşkilatları ve üyeleriyle Taksim'de milletimizin özlediği bir tablonun ortaya çıkmasına vesile olmuş, karanlık zihinlerin, karanlık tertip ve beklentilerinin boşa çıkması için üzerine düşen hassasiyet ve sorumluluğunu yerine getirmiştir.''

Gelinen noktayı Türkiye'nin demokratikleşmesi ve normalleşmesi açısından önemsediklerini belirten Gündoğdu, arbede sırasında kolu kırılan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'a ve kürsüden indirilen Mustafa Kumlu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.