BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten sayaç açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, asfalt paralarının 2015'ten itibaren alınmayacağını söyledi. Gökçek, sayaçlarla ilgili olarak vatandaşın savcılığa müracaat etmesini istedi.

Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, pili bittiği veya bozulduğu bahanesiyle doğalgaz sayaçlarının Başkentgaz tarafından mekanik sayaçla değiştirilmeye zorlandığı iddiaları üzerine, Başkentlilere, “Bu yasal değil. Savcılığa müracaat edin” çağrısında bulundu.  
 
Ankara’da gerçekleştirilen Uyuşturucuyla Mücadele Çalıştayı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Gökçek, “Vatandaşların yeniden sayaç alması kanuni değil. Bunu baskıyla yapıyorlar. Vatandaş savcılığa müracaat etmeli” dedi.
 
Başkan Gökçek, bir basın mensubunun “Başkentgaz ekipleri hali hazırda kartlı sayaçların bozulduğu gerekçesiyle vatandaşları faturalı sayaca geçirmeye zorluyorlar bu konuda ne söylersiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Maalesef bunu yapıyorlar. Bu konuda çok şikayet geliyor.”
 
Başkan Melih Gökçek, konuya ilişkin sorulara şu cevabı verdi:
 
“Kartlı sayaçların biten pillerinin değiştirilmesi için vatandaş başvuru yapıyor. Ancak, şirket, sayaç değiştirmek için vatandaşa baskı yapıyor. Ben tekrar tekrar söylüyorum. Savcılığa müracaat etsinler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na müracaat etsinler. Bu tip şikayetler savcılığa sık olarak yapılırsa, bu işin sonunun geleceğine inanıyorum. Vatandaşların yeniden sayaç alması kanuni değil. Ve bunu baskıyla yapıyorlar vatandaş savcılığa müracaat etmediği için bunu yapıyorlar.”

Başkan Gökçek, asfalt katılım paylarının artık alınmamasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karara ilişkin sorulara da, “Bundan sonra asfalt parası alınmayacak. Geçmişe yönelik değil geleceğe yönelik bir uygulama. 2015 yılından itibaren dökülecek asfaltlardan para alınmayacak” cevabını verdi.