BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez'e de o kaset gitmiş

Kaset iddiaları yine gündemde. Önce MHP'li Meral Akşener, şimdi de cemaatle bir süre önce yollarını ayıran Kemalettin Özdemir kasetle anılıyor.

Abone ol

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, paralel yapının Prof. Dr. Kemalettin Özdemir'e ait olduğu iddia edilen seks kasedini Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e izlettirmeye çalıştığını yazdı.

MEHMET GÖRMEZ NEDEN CEMAATİN HEDEFİNDE?

Albayrak, Cemaat medyasında son dönemde Diyanet İşleri aleyhindeki haberlerin artmasını "Diyanet’in infazına böyle karar verildi..." başlıklı yazısında sorguladı.

Şoke eden bir ayrıntıyı okurlarına duyuran yazar, Kemalettin Özdemir'e cephe alan cemaatin ona sahip çıkan yakın arkadaşı Mehmet Görmez'i de hedef aldığını savundu.

Yazarın anlattıklarına göre Görmez'in infaz emri sadece Özdemir'le sınırlı değilmiş. Gülen'in "bedduasına" "beddua deme" ısrarı ve Erdoğan'ın "içi boş alim müsveddeleri" ifadesine Görmez'in ses çıkarmaması bardağı taşıran diğer damlalar olmuş.

Kemalettin Özdemir kim?

kemalettin.20150513085653.jpg
Said Nursi'nin talebesi Said Özdemir'in oğlu. İlahiyatçı olan Kemalettin Özdemir, Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi. Bir dönem Cemaat'in en mühim isimleri arasında sayılan ancak 'yanlışları ve kötü gidişatı' gördüğü için başta Fethullah Gülen olmak üzere tepe kadrolarına resti çekerek ayrı düştü.

Gülen Cemaati'nin eski "emniyet imamı" olduğu iddia edilen ve cemaatten koptuktan sonra MİT ve Hakan Fidan'la çok yakın çalıştığı söylenen Kemalettin Özdemir, hükümetin cemaat hakkındaki en önemli bilgi kaynağı olarak gösteriliyor. Özdemir'in "devletteki iki bin cemaatçi raporu" ve dershanelerin kapatılması girişiminin de akıl hocası olduğu iddia ediliyor.

Camia içerisinde 'ihanetle' suçlanan Özdemir ise cemaatin kendisini ayrıldığı için itibarsızlaştırma kampanyası yürütmekle itham ediyor. Nazlı Ilıcak Fethullah Gülen’in esrarengiz bir telefon ile gece yarısı bir aşufteye giderken kurtardığı ismin Kemalettin Özdemir olduğunu iddia etmişti. Özdemir, Ilıcak'a açtığı davada Gülen'i tanık göstermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "O kişi ben değilim. O sırada Amerika'daydım. Konuşma yanımda yapıldı. "

MUSTAFA ÖZCAN İLE MESAJ

Yazar, çok konuşulacak kaset iddiasına ilişkin anektodu köşesinde böyle gündeme getirdi:

"Paralel yapının önde gelen isimlerinden olup son dönemde bazı yanlışlıklara itiraz ettiği için dışlanan Prof. Dr. Kemalettin Özdemir, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e müracaat ederek, “Hocam bunaldım artık. Gittiğim her kapıyı yüzüme kapattırıyorlar” diye yakınır ve yurt dışında bir görev talep eder.

Görmez de, Suudi Arabistan’da Din Hizmetleri Müşavirliği’ne tayin edebileceklerini söyler.

Bu görüşme saat 18.00 civarında Başkan Mehmet Görmez’in makam odasında gerçekleşmiştir. Aynı gün saat 20.00’de, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Mehmet Görmez’i arar ve “Hocaefendi’nin çok önemli bir mesajını iletmek için acil görüşme” talep eder.

Çankaya’daki konuşma Pensilvanya’dan duyulmuş!..

Ertesi gün 09.00’da sayın Görmez’in makamında buluşurlar.

Mustafa Özcan’ın ilettiği mesaj şok edicidir.

Dün akşamki görüşme Pensilvanya’ya gitmiş, hatta cevabı bile gelmiştir...

“Kemalettin bey ile ilgili bir atama planlıyormuşsunuz. Konu hocamızın kulağına gitmiş. Bu adam çok sakıncalıdır, yol yakınken uyarmak istedi” der.

Mehmet Görmez, eski bir Diyanet mensubu olan haberciye, “Mustafacığım, Kemalettin benim doktora arkadaşımdır; yakından tanırım, bu vazifeye layıktır” der ama o ısrar eder... “Yok hocam... Onun kadınlarla ilişkisi var, o mübarek yerlerde Diyanet’i temsil edecek birisi değil...

RAMAZAN AKYÜREK'İN YARDIMCISI GÖRMEZ'LE BULUŞTU

Görmez Hoca, Mustafa Özcan’ı lisan-ı münasiple uğurlar. Ama az sonra da İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek arar ve acilen görüşmeleri gerektiğini söyler. Aynı gün saat 16.00’ya randevu verilir.

Görüşmeye, Akyürek’in yardımcısı gelir ve “Dini İstismarla Mücadele Masası kuracakları” bilgisini verir.

Görmez Hoca buna bir anlam verememiş olacak ki istihbaratçı misafir, açıklamalarına devam eder. “Kemalettin Özdemir’in de içinde olduğu bazı tanınmış İslamî şahsiyetler kadınlarla düşüp kalkıyor...”

Görmez Hoca, “Bu dedikleriniz doğru bile olsa o kendileriyle ilgili bir keyfiyettir, dini istismarla ne ilgisi var? Ayrıca Kemalettin Özdemir’den de böyle şeyler sadır olmaz” der.

Ama elemanın pes etmeye niyeti yoktur. Yanında getirdiği laptopu açar ve “Bunları gördükten sonra karar verin isterseniz” der ama Görmez Hoca hemen “Burası Diyanet makamı, burada böyle ahlaksız şeyler seyredilmez. Görüşme bitmiştir” diyerek buna engel olur.