BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Mehdi Eker: FETÖ ZİKA virüsünden daha tehlikeli

Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye giden AK Parti heyetinin başkanı Mehdi Eker, "Bizde 'FETÖ örgütünün lobi şirketine ödediği para 8 milyon dolar' diye gayriresmi bilgiler var. Böyle bir örgüt bu. Yani ZİKA virüsünden daha tehlikeli" dedi.

Abone ol

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki AK Parti heyeti, Fethullah Gülen'in iadesini konuşmak üzere ABD'ye gitti.

Güler ABD'ye gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Gerek bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşının iadesi ile ilgili, gerekse orada (ABD) Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetlerinin bir şekilde olumsuz etkilerini bertaraf etmek için görüşmeleri tekrarlayacağız" dedi. 

BU AK PARTİ'NİN KENDİ HEYETİ

FETÖ tehlikesini anlatmak için daha önce TBMM'nin üç siyasi partisine mensup milletvekillerinden beş ayrı heyet olarak yurt dışına gittiğini hatırlatan Mehdi Eker, "Şimdi bunları tekrar hızlandırdık. Bu defa AK Parti'den ben, 5 milletvekili arkadaşımızla ABD'ye gidiyoruz. Bu AK Parti'nin kendi heyeti, dolayısıyla AK Parti'yi temsilen gidiyoruz." diye konuştu.

ABD'DEN DOSTLUĞA YAKIŞIR BİÇİMDE TAVIR BEKLİYORUZ

Heyetin, kendisiyle birlikte AK Parti İstanbul milletvekilleri Ravza Kavakcı Kan, Ahmet Berat Çonkar, Ali Sarıkaya, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'dan oluştuğunu aktaran Eker, "Tabii bizim gerek bu Fetullahçı Terör Örgütü'nün elebaşının iadesi ile ilgili, gerekse orada Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetlerinin bir şekilde olumsuz etkilerini bertaraf etmek için görüşmeleri tekrarlayacağız. Bu son heyet de olmayacak" ifadelerini kullandı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Dost ve müttefik ülkelerin ilişkilerine yakışır bir şekilde bunun sonuçlanacağını umuyoruz, umudumuzu koruyoruz." dedi. 

DARBEYİ MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYORLAR

Eker, FETÖ'ye ilişkin ellerindeki bilgi ve belgeleri ABD'deki kongre üyeleri, Temsilciler Meclisi üyeleri ve görüşecekleri diğer kuruluşlara aktaracaklarını dile getirdi. FETÖ'nün Türkiye aleyhine lobicilik faaliyetleriyle Türkiye'deki bir darbeyi meşrulaştırmak için zemin hazırlamak maksadıyla çok öncesinde olumsuz propagandalar yaptığını ifade eden Eker, şunları aktardı:

LOBİ ŞİRKETLERİNE ÖDENEN PARA

"Bizde 'FETÖ örgütünün lobi şirketine ödediği para 8 milyon dolar' diye gayriresmi bilgiler var. Dolayısıyla yani bu bir devletin tanıtımında kullanacağı veya ne bileyim çok büyük bir sermaye, uluslararası şirketin kullandığı reklam parasından veya tanıtım parasından çok daha fazla, böyle bir örgüt bu. Yani ZİKA virüsünden daha tehlikeli." ifadelerini kullandı.