BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.423,32
HABER /  DÜNYA

Meğer onlar CIA ajanıymış

Afganistan'ın Host vilayetindeki bir askeri üsse dün yapılan intihar saldırısında ölen 8 Amerikalının kimliği belli oldu.

Abone ol

Afganistan'ın Host vilayetindeki bir askeri üsse dün yapılan intihar saldırısında ölen 8 Amerikalının, merkezi haberalma örgütü CIA ajanı olduğu bildirildi.

Washington'da, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Host vilayetinde bulunan Chapman üssünde meydana gelen olayda, bir intihar eylemcisinin saldırısında ölen sivillerin 8'inin de CIA ajanı, saldırı yapılan üssün de ''ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkede istikrar sağlanması kapsamında yeniden oluşturma projeleriyle ilgili çalışmaların gerçekleştirildiği bir merkez olduğunu'' belirtti.

Olayı, adı açıklanmayan üst düzey bir yetkiliye dayandırarak duyuran CNN televizyonu da, söz konusu saldırıda ölenlerin CIA ajanı olduğunu bildirdi. Haberde konuya ilişkin ayrıntı verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ian Kelly de, Afganistan'ın Pakistan sınırına yakın olan Host bölgesinde yer alan Chapman üssündeki intihar saldırısında 8 Amerikalının öldüğünü, olayda birkaç kişinin de yaralandığını söyledi.

Kelly, saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, ölenlerin yakınlarına ayrıntılı bilgi verileceğini dile getirdi.

''Host'ta bir patlama olduğunu ve 8 Amerikalının öldüğünü teyit ettiklerini'' ifade eden Kabil'deki bir Amerikalı yetkili ise, olayda birkaç kişinin de yaralandığını, ancak bu yaralıların Amerikalı veya diğer yabancı askerlerden olmadığını kaydetti.

CIA'dan konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Afganistan'da bugün ayrıca Kandahar eyaletinde devriye gezen bir askeri araca bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Kanadalı 4 asker ile yine Kanadalı bir gazeteci ölmüştü.