BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99
HABER /  POLİTİKA

Meclis'teki o çalışan görevden uzaklaştırıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya aracılığıyla hakaret ettiği iddia edilen TBMM çalışanı görevinden uzaklaştırıldı.

Abone ol

TBMM Başkanlığı, sosyal paylaşımları nedeniyle bir Meclis personelinin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında gereken idari soruşturma işleminin başlatıldığını bildirdi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisince yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, TBMM'de çalışan bir memurun sosyal paylaşım sitesinden CHP'ye hakaret etmesi üzerine bilgisayarına el konulduğu yönünde çıkan haberler üzerine, açıklama gereği duyulduğu belirtildi.

TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde dile getirilen ve bugün ulusal basında yer alan TBMM Başkanlığı personeli B.T.'nin, sosyal medyadaki bazı siyasi parti ile liderlerine yönelik yakışıksız ve hakaret içeren paylaşımlarının üzüntüyle karşılandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımızca söz konusu paylaşımların tasvip edilmesi ve görmezlikten gelinmesi söz konusu olmadığı gibi bu tür paylaşımlar esefle kınanmaktadır. Paylaşımları nedeniyle ilgili personel görevden uzaklaştırılmış olup, hakkında gereken idari soruşturma işlemi de başlatılmıştır."