BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

Meclis'te Ukrayna oturumu Bakan Çavuşoğlu konuşacak! Türkiye'nin adımları merak ediliyor!

Ukrayna'ya Rusya işgali üzerine Türkiye'nin konumu merak edilmeye başlandı. Boğazlar ile ilgili Montrö gündeme daha yoğun gelmişken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yarın Meclis'te konuşma yapacağı açıklandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Ukrayna ile ilgili olarak Meclis Genel Kurulunu bilgilendirecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Malum Ukrayna krizi ülkemiz açısından doğrudan zonuçları Rusya Ukrayna ilişkileri bölgemizin barış ve istikrarı açısından ve küresel barış açısından çok önemli süreç geçiriyor. İç tüzükün 59. Maddesi ikinci fıkrasında kabine yani Dışişleri Bakanımız bu çerçevede Meclisimizi bilgilendirecek. İç tüzükün 59/2 maddesi çerçevesinde de Meclis bu hususta değerlendirmelerini yapmış olacak” dedi.  Görüşmenin kapalı olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrasında, Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda Türkiye'ye verdiği yetkiyi, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan krizin tırmanmasını önleyecek şekilde kullanma kararı aldıklarını belirtti. Erdoğan, "Ne Rusya'dan ne Ukrayna'dan vazgeçeriz" dedi