BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  GÜNCEL

Meclis öncesi Kabine'den son toplantı! Gündemde koronavirüs için yeni tedbirler var

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında pazartesi günü yapılacak. Meclis açılışı öncesinde yapılacak son Kabine Toplantısı'nda önemli gündem başlıkları bulunuyor. 

Abone ol

CNN Türk muhabiri tarafından aktarılan bilgilere göre Meclis açılışı öncesi öncesinde son Kabine Toplantısı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü kabinesini topluyor. Kabine Toplantısı'nda önemli gündem maddeleri olduğunu söylemek mümkün. Bunların başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti var, önemli temasları olmuştu. Bu temaslar kapsamında da kabine üyelerine orada yaptığı görüşmeler neticesindeki yol haritasıyla ilgili bilgileri paylaşmasını, istişarelerinin sonuçlarını paylaşmasını bekliyoruz.

Yeni tedbirler gelecek mi?

Önemli gündem maddelerinden birisi koronavirüsle mücadele olacak. Bu kapsamda da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum gerçekleştirmesini bekliyoruz. Özellikle vaka sayısındaki artış, aşılama oranları, tüm bunlarla ilgili bilgileri kabine üyelerine aktarmasını bekliyoruz. Öte yandan havalar soğuyor. Bir yanda grip mevsimi bir yandan koronavirüsle mücadele, bu kapsamda da 'Yeni bir tedbir gelir mi, ya da tedbirlerde bir değişiklik olur mu?' Tüm bunların da Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılmasını bekliyoruz.

YENİ TEDBİRLER SORULMUŞTU

Cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maske zorunluluğu kalkacak mı? Ek tedbirler geliyor mu?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Çok çok farklı yeni yeni bazı tedbirler konusunda, benim ilgi alanımdan öte Bilim Kurulu'nun ilgi alanı. Bakanıma 'Bilim Kurulu'nda bu konuyu farklı bir yere taşımanız lazım' dedim. Dün Bakanımla da yaptığım görüşmede başta maske olmak üzere bundan taviz veremeyiz diyor. Demek ki Bilim Kurulu'nun maske hassasiyeti var. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Özellikle ben vefata önem veriyorum. Vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim tedbirlerimiz olacak."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Orman yangınlarının ve depremlerin sebebi volkanik olabilir! Türkiye için yeni felaket volkan patlaması mı?
Foto Galeri Orman yangınlarının ve depremlerin sebebi volkanik olabilir! Türkiye için yeni felaket volkan patlaması mı? Galeriye Gözat