BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,76
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

MEB'den öğretmenlere 3 yıl şartı!

Milli eğitim Bakanlığı, evli öğretmenleri bir araya getirmek için "orta il" formülünü uygulayacak. MEB 3 yıl şartı da arayacak!

Abone ol

Aynı ilde bir araya gelemeyen karı-koca öğretmenler boş kadronun olduğu en yakın orta bir ilde bir araya getirilecek.

Aynı uygulama il içinde ilçelerde de uygulanacak. Örneğin biri İstanbul'da diğeri Van'da olan öğretmen karı koca İstanbul'da buluşmak isterse, ancak bu ilde boş yer yoksa her ikisinin daha orta bir şehre ataması yapılacak. Öğretmen eşlerin her ikisi de İstanbul'a en yakın Edirne, Bursa, Tekirdağ ya da Balıkesir gibi illere tayin edilecek.

3 YIL ŞARTI GELİYOR

630 bin evli öğretmen kadrosunun bu yıl yüzde 98'inin tayini yapıldı. Ağustos ayından itibaren eşleri özel sektörde çalışan öğretmenlerin atanması için 3 yıl şartı aranacak. Öğretmen atamalarıyla ilgili bilgilendirme yapan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu şu anda hiçbir ilde öğretmen doluluk oranının yüzde 80'in altında olmadığını açıkladı.

114 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI

Türkiye genelinde bugün itibariyle 114 bin öğretmen ihtiyacı bulunuyor. Atama bekleyen öğretmen sayısı ise 278 bine düştü. Aydoğdu, "Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor. Burada bütün öğretmenlerimizle samimi olarak iletişim halindeyiz. Onları dinliyoruz onlar bizi anlıyor biz de onları. Bu dönemde bütün öğretmenlere, MEB'in kapısı ardına kadar açılmıştır. Gelen hiçbir öğretmen bakanlığın hiçbir kapısından geri dönmemiştir, bunu altını çizerek vurgulamam gerekiyor" dedi.