BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14

Mazda CX-5 2.2 Dizel 175 Ps

Mazda CX-5 2.2 Dizel 175 Ps

CX-5 tasarımı için “KODO-Hareketin ruhu”  teması temel alınarak doğadan esinlenilmiş. Mazda “doğanın güzelliği ve hareket kavramını birleştirmek istedik diyor”. Bu otomobile baktığınızda tasarımdaki her ayrıntının itina ile elden geçtiğini görebilirsiniz. Kompakt Suv hem işlevselliği hem konforu ile çok tercih edilen bir segment, böyle olunca rekabet de oldukça güçlü. CX-5 ise tartışmasız bu segmentin en iyilerinden. Gövdeye göre köşeli ön kısım, farların konumu, geriye doğru alçalan tavan muhteşem bir bütünlük içinde. Otomobil üzerindeki abartısız çizgiler atletik görüntüye destek olmuş ve otomobile bakınca gerçek anlamda ileriye atılmaya hazır bir enerji hissedebiliyosunuz.
 

Mazda otomobillerini kullanmayı çok sevdiğim markalardan biri. Neredeyse tüm detaylarda sürücü ve yolculara konforlu, güvenli ve rahat sürüş için gösterilen özeni fark edebilirsiniz. CX-5’in iç tasarımı sade, anlaşılır ve kullanım kolaylığına öncelik verilmiş şekilde. Kullanılan tüm malzeme neredeyse Premium sınıfa yakın kalitede, kullanılan plastik, deri, konumlandırma hepsi birlikte uzun ömürlü olduklarının sinyalini veriyor. Çok büyük olmayan direksiyon iyi kavranabiliyor ve üzerindeki tuşların yerleştiriliş şekliyle multimedya ve yol bilgisayarını rahatça kontrol edebiliyorsunuz. Bu kısımdaki tek problem bence 5.8” lik dokunmatik ekran, bu cüsseye biraz daha büyük bir ekran çok daha kullanışlı olabilirdi. Bu ekrandan vitesi geri aldığınızda park kamerasını görebiliyorsunuz. Navigasyon, bluetooth, müzik sistemi gibi özellikleri buradan olduğu gibi ayrıca vites yanında bulunan joystickle (HMI kumandası) de kontrol edebilirsiniz. Otomobildeki geniş iç hacim açılır tavanla daha da ferah bir yaşam alanı sunuyor. Bunun yanında kapı kolları, torpido, kolçak ve vites yanında bolca işlevsel eşya saklama gözü bulunuyor. 3 kademe ısıtmalı deri koltuklar elektronik ayarlanabiliyor. Üstelik kendi ayarlarınızı saklayabileceğiniz hafızası bulunuyor. Ayarlanabilir bel desteği ile koltuklar sürücü ve yolcuları şımartmak üzere tasarlanmış gibi. Otomobilde baş ve diz mesafesi oldukça iyi çok uzun boylu olsanız da otomobilde mesafe sorunu yok. 503 litrelik bagaj hacmi misafirlerinizi de bagajlarıyla kabul etmenize olanak sağlıyor. Yani misafir seçerken bu ayrıntıya çok takılmanıza gerek yok.
 

Test otomobilim 4 tekerlekten çekişe sahip, 2.2 litrelik dizel motoru ise 175 beygirlik güç üretiyor. Tork değeri ise 208/4000 dd. Bu motora 6 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor. Göze hitap eden dış tasarımı, konforu düşünen iç tasarımın yanında sürüş de ruha hitap ediyor. Sarsıntısız, sessiz, güvenli ve çok seri. Gerçek anlamda konforun ön planda olduğunu hissedebilirsiniz. Tabi konforla birlikte tüm önemin sadece konfora verildiği düşünülmesin beklenenden çok daha iyi bir performans sergiliyor otomobil. Ben şehir içi trafikte ve birazda arazide kullandım. Öncelikle yerden yüksek olan otomobilim asfaltta yol tutuşu konusunda hiç taviz vermedi, virajlı asfalt yolda otomobilin önü neredeyse arkada oradaydı yani çok zorladığımda biraz arkadan bırakıp esp nin devereye girmesiyle kontrolü alıyor ve tekrar size bırakıyor. Otomobil amacına ulaşıyor yani sportif kullanımdan ziyade güvenli ve seri bir kullanıma sahip. Vites geçişlerini hissetmiyorsunuz.İçeriye hızlı giderken birden gaza yüklenirseniz gelen ses dışında belirgin bir ses yok. Bozuk zeminde olabildiğince konforlu, ben kullanırken 10 litre yakıt tüketimi gösteriyordu ancak her zamanki gibi kullanıma göre bu değerler değişecektir.