BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.411,78
HABER /  DÜNYA

Mayın patladı: 10 kadın öldü!

Afganistan'ın doğusunda önceden Taliban güçlerince yerleştirilmiş olduğu düşünülen mayının infilak etmesi sonucu en az 10 genç kız ölürken 2 tanesi de yaralandı.

Abone ol

Hadise Nangarhar'ın Çaperhar bölgesindeki Devletzayi köyünün yakınlarında meydana geldi. Nangarhar şehri idaresinin sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzayi, kızların yakacak odun toplamak için bölgeye gittiğini ve bir tanesinin elindeki baltayla mayına vurması sonucu patlamanın yaşandığını bildirdi. Patlamada hayatını kaybeden kızların büyük çoğunluğunun 9 ila 11 yaşları arasında olduğu belirtildi.

ÇATIŞMADA SİVİLLER ÖLÜYOR

Afganistan'da on yıllardır süren karışıklık yüzünden önceden yerleştirilmiş birçok patlamamış mayının ekseriyetle köy topraklarında bulunduğu biliniyor. Bu mayınlar 11 yıldır Afganistan'da Taliban güçleri ile ABD'nin öncülük ettiği NATO birlikleri arasında süren çatışmalarda daha çok sivillerin hayatını kaybetmesine yol açıyor. Hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada patlamada yaralanan iki genç kızın durumunun kritik olduğu belirtildi.