BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de 1'i gri kategoride 2 terörist teslim oldu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

MARDİN'de kararlılıkla sürdürülen Yıldırım-8 Savur Operasyonu'nda 2 terörist ile temas sağlandı. 1'i gri kategoride aranan 2 terörist, güvenlik güçlerine teslim olmalarıyla aileleriyle buluşturuldu.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nca Mardin kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Yıldırım-8 Savur Operasyonu' kapsamında güvenlik güçleri 2 teröristle temas sağladı. Yapılan görüşmelerin ardından PKK'lı teröristler A.T. ve E.Z. güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gözaltına alınan ve yapılan incelemede teröristlerden A.T.'nin İçişleri Bakanlığı'nın Terör'den Arananlar Listesi'nde gri kategoride arandığı ve 2006'da lise okumak için gittiği İstanbul'da kandırılarak Van'a gönderilip terör örgütü PKK'ya katıldığı belirlendi.

Üniversitedeyken kandırılmış

Teröristlerden E.Z. isimli kadının ise Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi öğrencisiyken kandırılarak Hakkari'ye gönderilip, terör örgütüne katıldığı öğrenildi. İşlemleri süren teröristler, İl Jandarma Komutanlığı'nda aileleriyle buluşturuldu. Evlatlarına sarılan aileler, duygulu anlar yaşadı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
12 Eylül darbesinin üzerinden 40 yıl geçti! İşte o günlerde yaşananlar
Foto Galeri 12 Eylül darbesinin üzerinden 40 yıl geçti! İşte o günlerde yaşananlar Galeriye Gözat