BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Mardin, Siirt ve Bingöl'de okullar tatil

Sibirya soğukları etkisini sürdürüyor. Mardir, Siirt ve Bingöl'de yağışlar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Abone ol
Güneydoğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Mardin, Siirt ve Bingöl'de okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
Bölge genelinde etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan kar yağışının yarın etkisini artıracağı yönündeki bilgi üzerine tedbir amacıyla kar yağışının etkili olduğu Mardin, Siirt ve Bingöl'de yarın eğitime bir gün ara verilirken, Mardin ve Siirt'te kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi'nin (MAÜ) merkez ve tüm bağlı yerleşkelerinde de eğitime 2 gün ara verildi.
 
MARDİN
 
Mardin Valiliği'nden yapılan yazı açıklamada, Mardin ve merkeze bağlı köylerde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, merkez ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinin yanı sıra kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın izinli sayılacağı kaydedildi.
 
MAÜ'nün de merkez ve tüm bağlı yerleşkelerinde olumsuz hava koşullarının meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, daha önce bir gün süreyle verilen tatil süresinin 10 -11 Ocak 2013 tarihlerini de kapsayacak şekilde iki gün daha uzatılarak eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.
 
SİİRT
 
Siirt'te devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Ocak 2012 Perşembe günü, il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerince yapılan son değerlendirmelere göre ilde devam eden kar yağışının perşembe günü etkisini daha da artıracağı tahminleri doğrultusunda tedbir amacıyla, ana okulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime yarın ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.
 
Açıklamada, yarın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.
 
BİNGÖL
 
Bingöl Valiliği'nce yoğun kar ve fırtınadan dolayı bir çok yolun kapalı olması nedeniyle merkez ve ilçelerdeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında taşımalı eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler için eğitime yarın ara verildiği duyuruldu.
 
Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Balveren Beldesi ile Aslanbaşak köyünde eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.