BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mansur Yavaş'ın tasarruf genelgesine bakın! Araçlar ve lüks tüketim de var

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, israf ve tasarruf genelgesi yayınladı. Bundan böyle; Zorunlu olmadıkça ihale olmayacak, işe göre personel alınacak, belediye araçları özel amaçla kullanılmayacak, lüks alım yapılmayacak , gereksiz elektrik kullanılmayacak.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediyesi (ABB), israfın önüne geçmek amacıyla tasarruf tedbirlerinin artırılacağını belirten bir genelde yayımladı. Genelgede ASKİ VE EGO Genel Müdürlükleri de dahil olmak üzere tüm şirketlerde tasarruf tedbirlerinin artırılması istendi.

Yavaş, “Geçmiş yönetimin bıraktığı ciddi borç yükü karşısında bütçe dengelerinin sağlanması için bazı harcamalarda tasarrufa gidilmesi zorunluluğu doğmuştur” dedi.

Bundan böyle;
- Zorunlu olmadıkça ihale olmayacak
- İşe göre personel alınacak
- Belediye araçları özel amaçla kullanılmayacak
- Lüks alım yapılmayacak
- Gereksiz elektrik kullanılmayacak
- Tasarruf kalemleri her ayın ilk haftası rapor edilecek.

Yavaş genelgede, “Belediyemizde mali yapısının analiz edilerek bütçe dengelerinin sağlanması için 2019 Mali Yılında uygulanmak üzere bazı harcamalarda tasarrufa gidilmesi ve kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanması amacıyla tedbirlerin alınması zorunluluğu doğmuştur” ifadelerine yer verdi.

Araç kullanımında ve personelde tasarruf önlemleri

Genelgede “İşgücü Tasarrufu Konusunda Alınabilecek Tedbirler” başlıklı bölümde bazı tasarruf tedbirleri şu şekilde sıralandı:

  • Personele göre iş değil, işe göre personel ilkesi dikkate alınarak personelin birimlerinde eğitim durumuna göre uygun kadrolarda istihdam edilmesine özen gösterilecek
    Kadro, eğitim ve uzmanlık alanı uygun olamayan personel isimleri 7 gün içinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına bildirilecektir.
    Genelgenin “Araç Kullanımına İlişkin Tasarruf Tedbirleri” başlıklı bölümünde alınacak bazı önlemler ise şöyle:
  • Birim amirleri sorumluluğunda olmak üzere hizmet araçları ile iş makinelerinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlanacak ve özel amaçlarla kullanılmasına asla izin verilmeyecektir.
  • Taşıtların daha az yakıt tüketecek şekilde kullanılmasının sağlanması amacıyla Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından tüm şoförlere yönelik araç kullanma konusunda gerekli teknik bilgiler eğitimi planlanacak ve uygulanacaktır.
  • Birim amirleri sorumluluğunda olmak üzere tüm araçların hizmet aracı olduğu göz önünde tutularak havuz sistemine uygun görevlendirmeler yapılması sağlanacaktır.