BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mansur Yavaş'ın sahte senet iddiası için Mehmet Özhaseki ne dedi?

CHP'li Mansur Yavaş'ın, SAMAŞ adlı şirketin Kayseri Şeker'den alacağını tahsil etmek için devreye girerek 600 bin dolarlık sahte senedi tahsil etmek istediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. AK Parti Ankara adayı Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş için bakın ne dedi?

Abone ol

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Yenimahalle’nin Yakacık Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Gazetelerde, hayretler içerisinde okuduk

Gazetelerde Konuşması sırasında bir kişinin gazetede Mansur Yavaş hakkında iddiaların olduğu manşeti göstermesi üzerine konuşmasını kesen Özhaseki, rakibinin sahte senetten mahkemelik olduğunu öne sürerek, "Onu bir göstersene arkadaşlara. Vallahi yeni bir şey çıktı gazetelerde, hayretler içerisinde okuduk. Diyor ki orada 'Sahte bir senetle, adamın birisini tehdit ederek para alıyor' Mahkemeye vermiş adam, sahte senet olduğunu. Bizim başkan adayı meğerse oradan gün ve ceza yemiş, bizimde haberimiz yeni oluyor. Allah’a kurban olayım sahte senet nedir.  Öyle şey olur mu. Neyse artık biz orayı geçtik, mahkemelere ne hesap verirse versin" dedi.

Avukatı senedi doğruladı

Avukatı aracılığı ile açıklama yapan Yavaş, asıl mağdurun kendisi olduğunu öne sürerek işadamı Kesgin'i suçladı. Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nin kararı, senetteki imzanın Ankaralı iş adamı Necmettin Kesgin’e ait olmadığını belgeliyor. Mahkeme, senedi işleme koyan Mansur Yavaş’ı kötü niyet tazminatı ödemeye mahkûm etti. Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, müvekkili Mansur Yavaş’ın resmi evrakta sahtecilik yapmadığını iddia ederken, ihtarnamedeki beyanlarla Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını doğruladı. Avukat Bülent Yücetürk “bu durum Yavaş’ın resmi evrakta sahtecilik yaptığını göstermez” iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş’ın proje üretemediğini belirten Özhaseki, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı 3'üncü kere milletin önüne çıkıyor. Durmadan diyorum ki, 'arkadaş bir projen varsa ne olur söyle.' Ben sıkıştırdıkça bir şey uyduruyor. Ben sıkıştırdıkça bir şey söylemeye çalışıyor ama hiçbir şekilde derli toplu bizim gibi bir kitap yazıp da altına imza atamıyor, bu benim taahhüdümdür demiyor. Geçenlerde dedim ki, 'Gazetecilere sorun bakalım hiç projesi yok muymuş' ‘Olmaz olur mu’ dedi. ‘Su parası’ dedi. ‘Su parasını ucuzlatacağım', en önemlisi de o’ dedi" diye konuştu.

Biz merhametli insanlarız

Daha sonra Yakacık Mahallesi’nden ayrılan Özhaseki Pursaklar ilçesindeki MHP etkinliğine katıldı. Burada konuşan Özhaseki, Türk milletinin merhametli olduğunu vurguladı. Özhaseki, konuşmasının devamında şöyle dedi:

"PKK’lı bir militana derler ki, ‘Şu bomba yüklü kamyonu götür, şu iş merkezi önüne koy, sonra sen ayrıl, 3 dakika sonra patlatacağız’ Devletin resmi kaynaklarında olanı söylüyorum şimdi, oraya PKK’lı militan getirir. Bunlar daha ayrılmadan, daha kapıyı açarken uzaktan kumanda ile patlatırlar. Tabi biz merhametli insanlarız. Militan da olsa götürüp tedavi ederiz. Aylarca tedaviden sonra kendine gelen PKK'lı diyor ki, ‘Bana örgütten dediler ki, 'Oradan sen ayrıl 3-5 dakika sonra patlatacağız.' Ama ben içerideyken patlattılar. Anladım beni de yok etmek istiyorlar. Madem öyle ihtilaflarımız da vardı, bende itirafçı olacağım’ Arkadaşların söylediklerine göre, brifing veren arkadaşların o militanın verdiği bilgilerin hepsi doğru çıkıyor. Ama bir şey daha söylüyor. '15 Temmuz’a bir ay kala Kandil’den bize emir geldi. Sakın ola ki hiçbir askere kurşun sıkmayacaksınız. Biz diyor eylemleri durdurduk ara verdik. 15 Temmuz girişimi başarısız oldu. Kandil emri 3 gün sonra yeniledi, bulduğunuz askere kurşun sıkacaksınız diye.' Bu nasıl bir iştir. Bunlara para verenler, destekleyenler, örgütleyenler ve istekleri de aynı emin olun. Kimin bunları desteklediklerini biliyorsunuz, söylememe gerek var mı. Gerek yok, çok aşikar oldu. İstekleri de şu, Türkiye’yi parçalayıp, paramparça edip şimdiki gücü kalmasın. Türk milleti dimdik ayakta kalmasın istiyorlar. Zayıf bir devlet olsun istiyorlar, kendi başının derdine düşsün istiyorlar. Birbirleri ile didişsin istiyorlar, iç savaş çıksın istiyorlar."

Her mahalleye 'Mahalle Konakları' yapacağız

Mehmet Özhaseki, projelerinin önemli kısmının kadınlara ve çocuklara ait olduğunu belirtti. Her mahalleye 'Mahalle Konakları' yapacaklarını kaydeden Özhaseki, "Bu konaklar, kadınlarımızın emrinde olacak. Burada kadınlar, istedikleri aktiviteyi yapabilecekler. Aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımız için kurslar düzenlemek belediyelerin işi. Kadınlarımız şu anda el emeğiyle birçok üretim yapıyorlar. Bu üretimlerin bir kooperatif kurularak pazarlanması da belediyelerin işidir. Biz, kadınlarımıza bu ortamı da sağlayacağız. Mahallerimizde belediye kreşleri ve çocuk oyun evleri açacağız. İnsanlar çocuklarını güven içinde buraya  bırakabilecekler. İstihdam sağlanırken kadınlara öncelik vermek gerekiyor. Cumhurbaşkanı'mız da bu konuya çok önem veriyor. Kadınlar oldukları yere, nezaket getirir" dedi. 

Kadınlara yönelik istihdam projeleri

AK Parti'li Özhaseki, belediyelerin asıl görevinin yeni kapılar açmak olduğunu dile getirerek, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacakları istihdam projelerini açıkladı. El işi ürünlerinin dünyanın her yerinde dikkat çektiğini vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Sanayi üretimleri var, bu çok ilgi çekmiyor; ama el emeği olan ürünlerin hepsi dünyanın her yerinde çok önemseniyor ve insanlar onları almaya gayret ediyorlar. Belediye bir kooperatif kurarak, bunlar için satış stantları oluşturduğunda üretim yapan her kardeşimizin satacağı ürün orada ortaya çıkar. Resim yapan birisi bile resimlerini satmak istediğinde işte bizim o açacağımız dükkanda, stantta, mağazada bunları satabilecek. Bunları daha önce yaptık. Bizim için zor bir şey değil. Çok değişik alanlarda onlarca değişik ürün yapan kadınlarımızın bu el emeği olan, göz nuru olan işlerini satabilecekleri, pazarlayabilecekleri ev ekonomisine de katkı sağlayabilecekleri ortamları sunmak tabi ki belediyelerimizin işi, diye görüyorum."

Vatman alımı için kadınları dahil ettim

Kayseri'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde tramvayları kullanacak vatmanlar için alım yapılacağı sırada kadınları da alımlara dahil ettiğini anlatan Mehmet Özhaseki, önce tepki gördüklerini daha sonra ise tüm vatmanların kadınlardan olmasını halkın istediğini belirtti. Özhaseki, "Tramvay yaptırdım. 30 tane araç alacağız şimdi onlara vatman alacağız. Dedim ki 'En az 8- 10 tane bu araçları sürecek kızımız olmalı'. Niye kızımız olmalı? Araçta bir kızımızın gece 12'de tren sürdüğünü gören bir insan çok emniyetli gider o araçla. Bir kızımız sürüyor aracı, niye binmesin araca? Bu aynı zamanda bir şehrin güvenli olduğunu da gösterir. Sonra saygıdeğer bir ortam sunar. Hakikaten hanımların olduğu noktalara dikkat ederseniz erkekler de konuşurken dikkatli konuşurlar biraz daha. Aldık biz araçları, kızlarımızı da aldık işe. 30- 35 metrelik trenler tabi, kamyonun 2 misli uzunluğunda. Uzun bir trende kızımızı orada bir tren sürdüğünü gören he

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tüm yerel seçim anketleri! Ankara-İstanbul-İzmir ve kritik illerin sonuçları
Foto Galeri Tüm yerel seçim anketleri! Ankara-İstanbul-İzmir ve kritik illerin sonuçları Galeriye Gözat