BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

MANİSA'da, Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hamsi Festivali'nde yaklaşık 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesinin destekleriyle Manisa Trabzonlular Derneği tarafından 3. Manisa Hamsi Festivali düzenlendi. Festivale, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başta olmak üzere kentin önde gelenleri ve vatandaşlar katıldı.

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

Karadeniz müziklerinin çalındığı festivalde, Manisa protokolü hamsilerin pişirildiği tezgaha geçerek, hamsi kızarttı. Festivalde, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tavada kızarttıkları hamsileri ekmek arası olarak uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram ederken bir yandan da horon teperek keyifli vakitler geçirdi. 

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

Karadeniz yöresine ait tereyağ, peynir, ekmek ve yoğurtların satışının yapıldığı stantlara da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışı Ege yöresine ait Zeybek oyunuyla başladı

Manisa’ya 5 ton hamsi yağdı

 Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Manisalı yöneticilere de teşekkür ederek, “Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Her etkinliğimize bizzat gelerek, gerek kültürümüzü yaşamak, gerek hemşehrilerimizi bir araya getirerek kaynaştırmak, gerekse Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle birlikte, birlik beraberlik ve kardeşlik adına kenetlenme yolunda her türlü desteği verdiniz.