BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da PKK'nın gençlik yapılanmasına darbe

MANİSA'da PKK/KCK terör örgütünün Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne yönelik operasyon düzenlendi.

Abone ol

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından 3 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan, PKK/KCK terör örgütünün Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu 2'si kadın 11 kişi sabah saatlerinde sağlık kontrolüne çıkarıldı.

PKK'nın gençlik yapılanmasına darbe - Tıkla İzle
PKK/KCK terör örgütünün Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde faaliyet yürüten şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından dün sabah saatlerinde operasyon yapıldı.

Emniyet güçleri, terör örgütünün propagandasını yapan, kanunsuz gösterilere katılan 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik dün sabah 06.00’da Manisa’nın merkez ilçeleri Şehzadeler, Yunusemre ve Turgutlu ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan M.K., H.A., A.B., S.Ş., F.Ö., T.Ö., H.D., S.G., E.D., O.Z. ve F.G. gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte ruhsatsız 3 av tüfeği, 2 sarı kırmızı ve yeşil renklerde üzerinde yıldız resmi bulunan bir metrekare ebadında örgütü simgeleyen bez parçası, 1 terör örgütünü ve bölücü başını öven yazı ve resimler bulunan Yeniden Demokratik Ulus isimli gazete, bir adet Acil Barış ya da Öcalan Devlet mi isimli kitap, bir terör örgütünü öven yazı ve resimler bulunan Özgür Halk isimli dergi, bir adet terör örgütünü ve bölücü başını öven yazı ve resimler bulunan Rojava Bir Kadın Devrimidir isimli dergi, bölücü başının resmi ve öldürülen örgüt mensuplarına ait 4 resim bulunan takvim, 2 adet bölücü başına ait poster ele geçirildi.

Gözaltına alınan 2'si kadın 11 zanlı sabah saatlerinde sağlık kontrolüne çıkarıldı. Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolleri yapılan zanlılar sorguları devam edilmek üzere emniyete götürüldü.