BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
HABER /  GÜNCEL

Maltepede korsan baskını

Başkentteki Maltepe Pazarı'nda yaklaşık 25 bin adet korsan CD ele geçirdi.

Abone ol

Başkentteki Maltepe Pazarı'nda operasyon düzenleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 25 bin adet korsan CD ele geçirdi. Operasyon kapsamında 29 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 gün boyunca izledikleri Maltepe Pazarı'nda, korsan CD satıldığı belirlenen yerleri fotoğraf ve kamera görüntüleriyle tespit etti.

Basın Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda, 26 mart pazar günü harekete geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü Basın Büro Amirliği'nde görevli yaklaşık 150 polis, pazar giriş ve çıkış yerleri ile depo ve araçları kontrol altına aldı.

Korsan CD'lerin satıldığı belirtilen standların önlerine birer polis yerleştirdikten sonra operasyonu gerçekleştiren ekipler, 11'i daha önce korsan CD satmaktan hakkında işlem yapılan toplam 29 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda yaklaşık 25 bin adet film, müzik ve oyun içerikli korsan CD suçüstü ele geçirildi. Emniyet'te ifadeleri alınan 29 kişi, adliyeye gönderildi.

Bu arada, yılbaşından bu yana Ankara'da yapılan operasyonlarda yaklaşık 75 bin korsan CD ele geçirildi.

İstanbul Zeytinburnu'nda da operasyon
İstanbul Zeytinburnu'nda da zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çuvallar dolusu korsan CD ve kaset ele geçirildi. En iyi film dalında Oscar alan Paul Haggis’in yazıp yönettiği Crash’in yanısıra Kurtlar Vadisi Irak, Organize İşler gibi film VCD ve DVD’leri ile Hadise, İbrahim Tatlıses, Gülşen gibi şarkıcılara ait VCD ve DVD’ler silindirle ezilerek imha edildi.

CNN TÜRK