BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL

Mali'de otel kuşatması sona erdi: En az 12 ölü

Mali'nin Sevare kentinde silahlı bir grup askeri üsse saldırdıktan sonra BM görevlilerinin kaldığı oteli kuşattı. Yaklaşık 24 saatlik kuşatma, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona erdi, çıkan çatışmada en az 12 kişi öldü.

Abone ol

Mali'nin Sevare kentinde İslamcı militanlar olduklarından şüphelenilen bir grup silahlı saldırganın, bir oteli 24 saat boyunca kuşatmasının ardından güvenlik güçlerinin müdahalesiyle çıkan çatışmada en az 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Otelde kalan dört Birleşmiş Milletler çalışanının Byblos adlı otelden kaçmayı başardığı, en az dört yabancı uyruklu kişinin de otelde veya otel çevresinde öldürüldüğü düşünülüyor.

Silahlı grup, bölgede Cuma sabahı bir askeri üsse düzenledikleri saldırının ardından otele çekilmiş ve 24 saat boyunca oteli kuşatma altında tutmuştu. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Üç silahlı saldırgan ve beş Mali askerinin de ölenler arasında olduğu kaydediliyor.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda BM'ye çalışan bir havacılık şirketinde görevli bir Güney Afrika vatandaşının öldüğünü duyurdu.

Malili milislerin baskın düzenlediği otelden kaçanlar arasında da iki Güney Afrika vatandaşı, bir Rus ve bir Ukraynalının bulunduğu belirtildi.

BM sözcüsü, kurtulanların rehin alınmadığını, kuşatma sırasında saklanıp kaçmayı başardıklarını söyledi.

Sözcü, Malili askerlerin otele müdahalesiyle silahlı saldırganların da çekildiğini duyurdu.

Mali Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Diaran Kone de "Kuşatma sona ermiş görünüyor" dedi.

Otelin bulunduğu Sevare kenti, başkent Bamako'nun kuzeydoğusuna yaklaşık 600 km mesafede. BBC'ye konuşan görgü tanıkları kentte ilk defa böyle bir saldırı gerçekleştiğini söyledi.

Fransız askerlerinin 2013'te çekilmesiyle Mali'de güvenliği BM birlikleri üstlendi.