BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mal varlığını sordu borçlu çıktı

Başbakanlık İletişim Merkezi dert kapısı oldu: Düğün yapacağım evimin önündeki sokak lambası yanmıyor

Abone ol

Her ay ortala 20 ila 30 bin arasında insanın telefon, mektup, email ve dilekçe yoluyla başvurduğu merkeze ilginç talepler de ulaşıyor. Merkeze ulaşın talepler ilgili kurum tarafından cevaplanıyor. Merkeze Eylül ayı içerisinde 18 bin 611, Ağustos ayı içerisinde 18 bin 566, Temmuz ayı içerisinde 19 bin 897 başvuru yapıldı.

BİMER'E ULAŞAN İSTEKLERDEN BAZILARI

Sakarya'dan BİMER'e ulaşan bir vatandaş, ekmek aldığı fırının pis olduğundan ve ekmeğin içerisinden fare pisliği çıktığından şikayetçi olmuş. Bir başka vatandaş ise, cipslerde ve diğer gıdalarda domuz yağı kullanılıp kullanılmadığını soruyor.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından ithal edilen boy uzatma ilacının insan sağlığı açısından zararlı olup olmadığı da BİMER'e gelen soralardan biri.

Okulda öğrencilere izletilen Testere isimli korku filmi yüzünden kızının psikolojisinin bozulduğunu belirten vatandaşın sorusu ise bu filmin eğitim müfredatına uygun olup olmadığının açıklanmasını istiyor.

Kırşehir'den başvuru yapan bir köylü vatandaş ise Çiftlik Mehmetağa Köyüne ADSL alt yapısının yapılmamasından şikayetçi.

Bodrumlu bir vatandaş, Bodrum Turgut Reis'te başıboş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz olduklarını belirterek, önlem alınmasını istiyor.

Sivaslı bir vatandaş, düğün yapacağını ve evinin önündeki sokak lambasının yanmadığını belirterek, sorunun çözülmesini istiyor.

Bolu Akçakoca Belediyesi'nin dere yatağına çöp doldurduğu ve doğa katliamı yaptığını belirtiyor, önlem alınmasını istiyor.

Kızı ve torunu İngiltere'den Türkiye'ye getiremediğini söyleyen bir vatandaş kendisine yardımcı olunmasını istiyor.

Başvuru yapanlar arasında Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-MTK Budapeşte maçında çıkan kavgayla ilgili suçlu bulunan kişilerin suçsuz olduğunu belirtiyor ve ilgili birimlerin teftiş edilmesini istiyor.

Isparta'nın Yalvaç Kurusarı köyünden bir vatandaş, Yaşar Bakır isimli köylü ve oğlunun açık alana havyan pisliği atarak çevreyi kirlettiğini kaydediyor. Bu vatandaşın hayvanlarının yaşam alanlarından uzak tutulmasını istiyor.

Yozgatlı Ayhan Özben isimli vatandaş oğlu Yahya Özben'e ilik nakli yapılmasını için yardım istiyor.

Uğur Taşdemir İsimli vatandaş, mucur yolda takla atarak kaza yaptığını, ehliyetine 6 ay süreyle el konulduğunu söylüyor. Bu sürenin üç aya indirilmesini istiyor.

BABASININ MAL VARLIĞINI SORDU BORÇLU ÇIKTI

Nalan Uzer isimli bir bayan ise Belçika'da ölen babasının mal varlığının araştırılması için BİMER'e başvuru yapmış. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla yapılan araştırmada Nalan Uzer'in babası Metin Çintay'ın mal varlığının bulunmadığı gibi, 731 Euro tutarında borcunun olduğu belirtiliyor.