BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.485,31

MAKYAJLI FORD GRAND C-MAX Test Sürüşü

C-Max in 7 kişilik versiyonu olan Grand C-Max makyajlandı ve ilk söylemek istediğim o karman çorman tuş kalabalığından kurtulmuş olduğu.

C-Max in 7 kişilik versiyonu olan Grand C-Max makyajlandı ve ilk söylemek istediğim o karman çorman tuş kalabalığından kurtulmuş olduğu.

Hayatı gerçek anlamda kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bu özellikteki aile otomobilleri içinde ciddi bir yere sahip olan Grand C-Max bu amaca fazlasıyla hizmet ediyor. Sadece aile otomobili olmakla kalmayıp özellikle taşıma ve yükleme için fonksiyonel yapısıyla iş hayatınızda da size büyük yardımı dokunabiliyor. Özellikle esnek koltuk katlama ve koridor yapısıyla iç kısımda hem eşya yükleme hem de kalabalık seyahatler için tasarlanmış olması otomobili ayrıcalıklı kılıyor.

Tasarımı güçlü ve agresif görünüyor özellikle yenilenen farlarla büyük cüsseye göre çok daha atak görünüyor. Kapılar sürgülü ve yana doğru açılıyor bu da yükleme ve dar alanlardaki parklarda büyük kolaylık sağlamak demek.

İçeride arka kısımda koltuklarda tepsiler var özellikle çocuklu seyahatlerde bu çok işlevsel olabiliyor. Yetişkinler içinse oldukça iyi baş ve diz mesafesi var ancak orta kısımdaki koltuk biraz küçük, kullanmak gerektiğinde çok rahat değil belki ama bu koltuğun başka iyi bir özelliği var. Bu küçük koltuğu katlayarak yandaki koltuğun içine koyabiliyorsunuz böylelikle orta kısımda bir koridor açılmış oluyor. Bu şekilde hem 3.cü sıradaki yolcularla aranızı kapatmamış oluyorsunuz hem de 3.cü sırayı kullanmayıp sadece eşya taşıdığınızda bagaja daha uzun eşyaları daha rahat bir şekilde koyabiliyorsunuz. İkinci sıradaki koltukları kaydırarak 3. Sıraya geçebilirsiniz ancak bu kısım yetişkinler için çok rahat olmayacaktır, çocuklu seyahatlerde ise bu kısım size bolca alan sunuyor. Elektrikli bagaj kapağının altında  7 kişilik konumda ancak minik eşyalarınız için kullanabileceğiniz kadar yer var, eğer en arka sıra koltukları kullanmaz iseniz bagaj hacmi 719 litrelik bir hacme sahip oluyor.

Eski versiyona göre daha modern 3 kollu bir direksiyon simidi var, ve artık sahip olduğu orta konsoldaki 8”lik dokunmatik multimedya ekran sayesinde eski kalabalık tuş takımına hoşcakal demiş ki benim en sevdiğim kısım bu oldu. Ford SYNC 2 sesli kontrol sistemi sayesinde otomobilde sesli komutla telefon, müzik ,klima gibi özellikleri kontrol edebiliyorsunuz. Otomobilde bolca eşya gözü var özellikle kolçak ve torpido gözü oldukça büyük.

Otomatik park sistemi size paralel park yardımı dışında dikey parklarda da yardımcı oluyor, aynı zamanda yeni paralel park çıkış sistemi ile de dar alanlardan çıkmanıza destek oluyor. Kör nokta uyarı sistemi, Sürücü dikkat takip sistemi, yokuş kalkış desteği, akıllı farlar gibi özellikler sürüşe destek olan detaylar. Otomobilde ki bir diğer özellik ise olası bir kaza durumunda telefon açamayacak halde bile olsanız otomobilin sizin adınıza 112 yi araması. Beklenmedik bir kaza da yakıt pompasının devre dışı kalması ve ya hava yastıklarının açılması ile otomobil sizin adınıza yardım çağırıyor.

Test otomobilimde 1.5 litre Ecoboost benzinli motor var. 182 beygir güç ve 240 Nm tork gücü üretiyor. Düşük hacimli bir motor ancak yüksek torkla bu motor yeterli performansa sahip, üstelik böyle büyük bir cüsseyi taşırken. Bu motoru ancak 6 ileri otomatik şanzımanla alabiliyorsunuz. Bu büyük cüsseyi taşırken otomobil oldukça dinamik ve güvenli bir sürüşe sahip ama yakıt konusunda çok ekonomik değil. Otomobili kullandığım süre boyunca tüketim değerini ortalama 11.5 litrenin altına çekemedim. Yakıt konusu dert değil diyorsanız otomobil çok başarılı ama yakıt problem ise dizel motorlu versiyona bakmanızda fayda var. Güncel fiyatlara buradan ulaşabilirsiniz.