BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Makineli tüfek SAR 762 MT testleri geçti! Müthiş özellikleri var

Sarsılmaz Silah Sanayi’de üretilen makineli tüfek SAR 762 MT, testleri geçti ve seri üretime hazır hale geldi. 12 kilogram ağırlığında olan makineli tüfek SAR 762 MT, 1.200 metre menzile sahip.

Abone ol

SAR 762 MT'yi 4 farklı tip olarak üreteceklerini aktaran Sarsılmaz Silah Sanayi’nin Fabrikadan Sorumlu Teknik Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kızıltan, "Bunlar hem piyade olarak hem de araç üstü olarak kullanılacak. En önemli özelliklerinden biri de hızlı değiştirilebilir namlusudur. Böylelikle daha fazla atış yapabilme özelliğine sahip olacaktır" bilgilerini paylaştı.

"Tasarım doğrulama testlerini tamamladık"

Savunma Sanayi Başkanlığı'nın kendilerine verdiği iki önemli projeye değinen Kızıltan, "Bunlardan biri 7,62 makineli tüfek ikincisi de 12,10 uçaksavar. 7,62 makineli tüfeğin tasarım doğrulama testlerini tamamladık. Peşinden kalifikasyon testleri ise tamamlanmak üzere ve seri imalatına geçtik. İlk partiyi de önümüzdeki ay içinde ordumuza teslim edeceğiz" dedi.

"İhtiyaçları karşılayacak"

Kızıltan, ayrıca, "SAR 762 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Jandarma Genel Komutanlığı'nın, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Ülke savunmasında çok önemli bir yer tutacaktır. Ayrıca yurt dışı bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracaktır" ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hangi kentlerde kısıtlamalar kalkacak? İşte o illerin listesi
Foto Galeri Hangi kentlerde kısıtlamalar kalkacak? İşte o illerin listesi Galeriye Gözat