BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Madem ki Diyarbakırlısın itirazı!

Emniyet kemeri takmadığı için durdurulan sürücüden polis ekibine tuhaf itiraz geldi: Arabam 21 plakalı diye durdurdunuz...

Abone ol

Antalya’da, yol kontrolü yapan trafik polislerince emniyet kemeri takmadığı için durdurulan sürücü, emniyet kemeri takmayan başka otomobillerin sürücüleri görmezden gelinirken, plakasındaki "21" rakamından dolayı kendisinin Diyarbakırlı olduğunu anlayan polisin ayrım yaptığı iddia ederek, ekiple tartıştı.

Konyaaltı Caddesi Müze Kavşağı’nda trafik kontrolü yapan trafik ekipleri, Ahmet Karataş’ın kullandığı 07 BLH 21 plakalı otomobili, sürücüsü ve yanındaki yolcunun emniyet kemeri takmaması nedeniyle durdurdu.

Sürücü Karataş’ın, kendilerini uyaran ve ceza yazılacağını bildiren trafik ekiplerine, tepki gösterdiği ve "Diyarbakırlı olduğu için ayrım yaptıklarını" söylediği, polis ekibinin de bu sözler üzerine Karataş’a tepki gösterdiği iddia edildi.

Karataş’ın, "sürücü ya da yolcuları emniyet kemeri takmayan diğer araçların geçişine izin verilmesine rağmen otomobilinin plakasındaki rakam grubunda ’21’i gören polislerin, kendilerini durmaları için uyardığını" öne sürdüğü öğrenildi.

Tepkisini ve tartışmayı sürdüren Karataş’ın, polislerce yere yatırıldığı öğrenilirken, otomobilde bulunan eşi Miyan Karataş’ın da eşine biber gazı sıktıkları ve kötü davrandıkları iddiasıyla polislere tepki gösterdiği öne sürüldü.

Karataş çifti ile trafik polisleri birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olurken çift, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Çiftin, araçları da çekici ile otoparka götürüldü.