BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  DÜNYA

Lübnanda ilaçlar bitiyor

Lübnan hastaneleri yaralılarla dolup taşıyor. İlaç stoğu hızla eriyor.

Abone ol

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ikinci haftasında bin 500'ü aşkın yaralı hastaneleri doldurdu. Beyrut Refik Hariri Hastanesi yetkilileri, destek sağlanmadığı takdirde, ellerindeki ilaç stoğunun yetersiz kalabileceği uyarısında bulundu.

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ciddi bir şekilde yaralanan ya da ağır operasyon gerektiren hastalar Refik Hariri Hastanesi'ne getiriliyor.

Hastane Müdürü Wisam Nazard, Lübnan'ın güneyinden getirilen 45 yaralının çoğunun beyin, göz ve yüz ameliyatı geçirdiğini söylüyor.

Hastanede şimdilik tıbbi malzeme sıkıntısı yok. Ancak yine de tehlike büyük. Eczacılar, tıbbi malzemelerin Lübnan'a getirilmesinde yaşanacak en küçük aksaklığın, hastanelerin eli kolunu bağlayacağını söylüyor.

Ancak tıbbi malzemenin hastanelere dağıtımı konusundaki gelişmeler iç açıcı değil. Bölgeye insani yardımların gönderilmesi için güvenli bir koridor hala sağlanamadı.

Hava saldırılarında ağır hasar gören Güney Lübnan'daki karayolları, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede günden güne şiddetlenen İsrail - Hizbullah çatışması da ilaçların bölgeye ulaştırılması konusunda en önemli etkenlerden biri.

İsrail'in Hizbullah operasyonu 14'üncü gününe girerken, ölen Lübnanlıların sayısı 390'a ulaştı.

İsrail askerleri, 12 temmuzda iki askerinin Hizbullah militanları tarafından kaçırılmasının ardından Lübnan topraklarına girmişti.