BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Liselere geçiş sınavı giriş yerleri açıklandı mı-LGS 2018 ne zaman?

Bu sene ilk kez yapılacak olan liselere geçiş sınavı 2018 LGS için geri sayım başladı. TEOG yerine getirilen ve ilk kez uygulanacak olan ve 8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek. LGS sınav yerlerinin ve LGS sınav giriş belgelerinin MEB tarafından en geç 7 iş günü içinde açıklanması bekleniyor.

Abone ol

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi için heyecanlı geri sayım başladı. Bu sene ilk kez yapılacak olan LGS sınavı 2 Haziran pazar günü saat 10.00'da yapılacak. TEOG yerine getirilen yeni sistemle 8. sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve sınav 2 bölümden oluşacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacak. Peki LGS sınav yerleri ve LGS sınav giriş belgeleri ne zaman açıklanacak? Liselere giriş sınavı yerleri ve liselere giriş sınavı giriş belgesi en geç MEB tarafından 7 iş günü içinde açıklanacak. LGS sınav giriş belgesi alma sayfası haberimizde altik olacak. 

Liselere Geçiş Sınavı'yla birlikte öğrenci alacak olan okulların tam listesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. 8'inci sınıf öğrencileri, 2 Haziran'da yapılacak isteğe bağlı merkezi sınav başvurularını yaptı, sıra sınava geldi. 

LGS SINAVI VE BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN: 8. sınıf öğrencileri LGS başvuruları ne zaman yapılacak diye merak içinde. Liseye Geçiş Sınavı'na katılacak öğrenciler ikinci dönemde tam gaz hazırlıklara başladı. LGS sınavı için hazırlık içinde olan öğrenciler, internette sınav tarihini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 29 Aralık 2017 tarihinde yayımladığı sınav takvimi ile birlikte LGS'nin de tarihi belli oldu. Buna göre, LGS sınavı 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

* Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır.

* Sınav, iki bölüm hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.

* Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır.

* Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir.

* Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.

* Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir. Öğrenciler başvuru döneminde 2018 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na http://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.