BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.479,85
HABER /  SPOR

Ligin altı da üstü de karışık

Süper ligde uzun süre böyle heyecan yaşanmamıştı. İki büyük kulüp ve Çaykur Rizespor kader haftasına giriyor.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 31. haftanın son maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 yenen Galatasaray, şampiyonluk yolunda önemli bir maçı kayıpsız atlattı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın henüz 3. dakikasında Kerim'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Galatasaray, Brezilyalı yıldızı Lincoln ve Hakan Şükür'ün kaydettiği gollerle sahadan 3-0'lık skorla ayrılmayı başardı. Bu önemli galibiyetle puanını 70'e çıkaran sarı-kırmızılı takım, averajla ikinci sırada kaldı.

FENERBAHÇE RAHAT KAZANDI

Şampiyonluğun diğer önemli adayı Fenerbahçe, dün sahasında konuk ettiği Denizlispor'u 4-1 gibi farklı bir skorla geçti. Sarı-lacivertli takımın gollerini Deivid, Kezman, Semih ve Murat (kendi kalesine) atarken, Denizlispor'un tek golü Güray'dan geldi. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 70'e çıkardı ve artı 1 averajla liderliğini korudu.

SİVAS ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

Sahasında dün Ankaraspor'la karşılaşan ve Musa Aydın ile Muhammed'in attığı gollerle rakibini 2-1 yenen Sivasspor, zirve takibini sürdürdü. Puanını 67'ye yükselten kırmızı-beyazlı ekip, 3. sırada bulunuyor.

BEŞİKTAŞ KAYIPSIZ ATLATTI

Deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan ve Mustafa Çiçek'in attığı golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş ise İbrahim Kaş ve Delgado'nun golleriyle haftayı kayıpsız kapattı. Siyah-beyazlı takım, 64 puanla 4. sırada yer alıyor.

Toplam 21 golün atıldığı ligin 31. haftasında 4 maçı ev sahibi takımlar, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 mücadele de berabere tamamlandı.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Semih Şentürk 16 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu, 14 golle takım arkadaşı Alex, 13 golle Ankarasporlu De Nigris, Beşiktaşlı Holosko ve Sivassporlu Mehmet Yılmaz, 12 golle de Trabzonsporlu Umut Bulut izliyor.

Ligde bu hafta alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Kayserispor.....................( 1 - 1 )

Çaykur Rizespor-Beşiktaş..................................( 1 - 2 )

Ankaragücü-Konyaspor......................................( 0 - 3 )

Trabzonspor-Gençlerbirliği................................( 0 - 0 )

Bursaspor-Kasımpaşa.......................................( 1 - 0 )

Sivasspor-Ankaraspor......................................( 2 - 1 )

Gaziantepspor-Vestel Manisaspor...........................( 1 - 0 )

Fenerbahçe-Denizlispor....................................( 4 - 1 )

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray..............( 0 - 3 )

GELECEK HAFTA

26 Nisan Cumartesi: Gaziantepspor-Trabzonspor, Gençlerbirliği-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Denizlispor-Sivasspor, Kasımpaşa-Ankaragücü, Beşiktaş-Bursaspor, Kayserispor-Çaykur Rizespor, Ankaraspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Vestel Manisaspor-Konyaspor

27 Nisan Pazar: Galatasaray-Fenerbahçe.

PUAN DURUMU