BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

LGBTİ'liler Meclis gündeminde!

Tanrıkulu; “LGBTİ yurttaşlarımızın hedef gösterilmesi insan hakları ihlali değil midir?”

Abone ol

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakana sordu: “Özellikle LGBTİ yurttaşlara yönelik nefret söyleminde bulunma ve nefret suçunun nedenlerinin ortadan kaldırılarak suç ve suçluluğun ortaya çıkmadan engellenmesi amacıyla yürütülen proje, faaliyet ve hizmetler nelerdir? “

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

LGBTİ yurttaşlarımıza karşı nefreti körükleyici açıklamalar yapılmaktadır. Bu açıklamaların hedef gösterme işlevi de olabilmektedir.Bir grubun Ankara’da ölüm çağrılarını içeren afişlemeler yaptığı görüntüleri sosyal medyada yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1. Güvenlik politikaları kapsamında farklı kimliklere yönelik suçların önlenmesi için hangi öncelikler benimsenmiştir?

2. Bu doğrultuda yürütülen proje, faaliyet ve hizmetler nelerdir?

3. Özellikle LGBTİ yurttaşlara yönelik nefret söyleminde bulunma ve nefret suçunun nedenlerinin ortadan kaldırılarak suç ve suçluluğun ortaya çıkmadan engellenmesi amacıyla yürütülen proje, faaliyet ve hizmetler nelerdir?

4. Nefret söylemlerini (veya nefret söylemi olarak anlaşılması çok muhtemel söylemleri) izleyen, değerlendiren ve analizler üzerinden gerekli adımları planlayan herhangi bir mekanizma öngörülmekte midir?

5. Nefret söylemlerine veya ayrımcı ifadelere karşı hangi yaptırımlar veya tedbirler uygulanmaktadır?

6. LGBTİ yurttaşlarımıza karşı nefreti körükleyici açıklamalar yapılması ve yurttaşlarımızın hedef gösterilmesi insan hakları ihlali değil midir?”