BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Leyla Zana'dan Demirtaş'a: Ayıp etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'İçimizde Erdoğan seviciler vardı' sözlerine Leyla Zana'dan sitem geldi.

Abone ol

Demirtaş'ın, 'İçimizde Erdoğan seviciler vardı' sözlerinin şifreleri çözülüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın isim vermeden göndermede bulunduğu partililer arasında, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın da yer aldığı ve Zana'nın, "Selahattin ayıp etti" siteminde bulunduğu öğrenildi.

DEMİRTAŞ İLE ZANA'NIN ARASI AÇILDI

Demirtaş ile Zana'nın arasını açan gerilimin, Zana'nın aylar önce yaptığı “Çözüm sürecini çözerse Erdoğan çözer" açıklaması olduğu konuşuluyor.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Yalnızca Erdoğan sevicilerin kaygı duyduğu bir gelişmedir. Bizim parti içerisinde Erdoğan sevdalısı bir damar her zaman vardı. Bunlar gizli Erdoğan’cılardı aslında. Bizden çok Erdoğan’ı sevip sayarak, AKP ile ilişki kurarak AKP’ye neredeyse yalakalık yaparak sorunun çözüleceğine inanıyordu bu tipler.

ERDOĞAN SEVİCİLERİN KAYGI DUYDUĞU BİR GELİŞMEYDİ

‘Seni başkan yaptırmayacağız’ klasik bir kişisel sürtüşme veya bir kişinin başkan olup olmamasının üzerine ortaya çıkmış bir slogan değildir. İdeolojik bir çatışmanın formüle edilmiş halidir. Bir tarafta sağ, neoliberal, Türk-İslamcı ve hilafeti esas alan bir yapı vardır. Biz onun dayattığı başkanlık sistemine karşı çıkarak ideolojik bir duruş sergiledik. Yalnızca Erdoğan sevicilerin kaygı duyduğu bir gelişmedir.”