BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  DÜNYA

Las Vegas'ta konsere saldırı : 58 ölü 500'den fazla yaralı

ABD, Las Vegas'taki konsere yönelik silahlı saldırıda en az 58 kişinin öldüğü, 500'den fazla yaralının olduğu açıklandı. Saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı.

Abone ol

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 58 kişi hayatını kaybederken,500 kişi de yaralandı. Saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Neveda Şerifi, saldırganın kimliğini açıkladı. Saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Reuters saldırıyı DAEŞ'in üstlendiğini duyurdu. FBI'dan yapılan açıklamada saldırganın herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair bir kanıtın bulunmadığını belirtildi.

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir kişi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından konsere katılanlara otomatik silahla ateş açtı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 58 kişi hayatını kaybederken, 500 kişi de yaralandı.

Yaşamını yitirenler arasında polis memurlarının da bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi.
Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu, ölü sayısının yükselmesinden endişe duyulduğu kaydedildi.

Las Vegas polisi, saldırganı olay yerinde vurarak öldürdü. ABD polisi, Nevada plakalı iki otomobilin arandığını duyurdu.

SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Polis, saldırıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen Mariolu Danley (62) isimli kadını arıyor. Bu kişinin, saldırganın kız arkadaşı olduğu belirlendi. Perşembe günü otele giriş yapan saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı.

REUTERS: SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Las Vegas'taki saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi. Ancak örgüt açıklamasında net bir kanıt sunmadı.

CIA VE FBI'DAN DAEŞ İDDİASINA YANIT

ABD Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) yapılan açıklamada saldırganın herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olduğuna dair bir kanıtın bulunmadığını belirtildi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'den yapılan açıklamada ise DAEŞ'in iddiasının araştırıldığı ancak bu iddianın ilk anda kabul görmemesi gerektiğinin altı çizildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ''ABD'nin Las Vegas şehrinde bir otelde düzenlenen açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda  kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyduk. Olayla ilgili gelişmeler tarafımızdan izlenmekte; ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır. Bu menfur  saldırıyı  kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.''

BOZDAĞ: ABD'YE TAZİYELERİMİZİ SUNUYORUZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter hesabı üzerinden Las Vegas'taki silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bozdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Las Vegas'ta müzik festivaline katılanlara yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, ABD halkına, ABD'ye taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu korkunç, menfur saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyoruz. ABD halkının, ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Türkiye, her türlü şiddete, saldırıya ve teröre karşıdır. ABD dahil dünyanın hiçbir yerinde bu tür üzücü olayların olmamasını temenni ederiz.''

"YALNIZ KURT OLABİLİR"

Bu arada, olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi. Lombardo, "Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.

Instagram'ın kralı Dan Bilzerian saldırıdan kaçış anını kaydetti

Trabzonspor yöneticisi Las Vegas'ta o dehşeti yaşadı

2 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

Görevli olmamasına rağmen olay yerine gelen iki polis memurunun ise hayatını kaybettiği belirtildi. Polisin kimliği açıklanmadı. Aynı açıklamada saldırganın kimliği belirtilmedi. Saldırganın oda arkadaşı ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

ABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas kentinde konser sırasında silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı neticesinde Las Vegas polisi yaptığı açıklamada; ''50 kişi hayatını kaybetti. 400'ün üzerinde yaralılar var.'' ifadelerini kullandı. Şüphelinin güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirildiği bilgisine yer verildi. Neveda Şerifi, saldırganın kimliğini açıkladı. Saldırganın polisin olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiği açıklandı. Öte yandan terör örgütü DAEŞ, kendi haber sitesi üzerinden saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Görevli olmamasına rağmen olay yerine gelen iki polis memurunun ise hayatını kaybettiği belirtildi. 

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 50 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı. Saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump, kişisel Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Trump bu platformda yaptığı açıklamada Las Vegas saldırısında hayatını kaybedenler ve ailelerine başsağlı mesajı verdi.

Las Vegas'ta silahlı saldırı olay yerinden ilk görüntülerLas Vegas'ta silahlı saldırı olay yerinden ilk görüntülerLas Vegas'ta silahlı saldırı olay yerinden ilk görüntülerLas Vegas'ta silahlı saldırı olay yerinden ilk görüntülerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD'NİN EN KANLI SALDIRISI 

ABD'nin Florida eyaletinde geçen sene eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda da 49 kişi ölmüş, 53 kişi de yaralanmıştı.
Afgan asıllı 29 yaşındaki zanlı çıkan çatışmada öldürülürken, saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

Las Vegas'taki saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.