BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Laptoplar semt pazarına düştü

Domates biber almak için dolaşırken, yanına bir de laptop almaz mısınız?

Abone ol

Semt pazarına alışverişe giden Bakırköylüler, domates-biber almak için dolaşırken, 23 yaşındaki Ali Emre isimli pazarcının bilgisayar ve teknoloji ürünleri sattığı tezgâhla karşılaşıyor.

Pazarda ilk defa böyle bir tezgâh gören vatandaşlar, ellerindeki pazar çantalarıyla bilgisayarları inceliyor. Ürünlerin hepsinin faturalı ve garantili olduğunu belirten Ali Emre, "Aslında amacımız reklâm yapmaktı. Broşürden afişe kadar birçok yöntemi deniyoruz. Ama halkın içine karışarak daha iyi tanıtım yapabileceğimizi düşündük." diyor. Emre, gördükleri ilgiden çok memnun olduğunu söylerken, www.pazarbilgisayarcisi.com  isimli bir web sitesi kurduklarını belirtiyor.
Emre, pazardaki tezgâha gelen müşterileri farklı adreslerdeki 4 mağazasına yönlendiriyor.

Şimdiye kadar 400 kartvizit dağıttığını anlatan Emre, bu müşterilerden 40'ının dükkânına gittiğini söylüyor. Mağazalarda, pazardan gelen müşterilere yüzde 20'ye varan indirim uygulanıyor. Pazara sebze almaya geldiğini belirten Murat Yalçın (38) isimli bir vatandaş ise ilk defa böyle bir satışa şahit olduğunu ifade ediyor. Yalçın, "Pazardan bilgisayar alır mısınız?" sorusuna, "Eğer fiyatı uygun ve garantisi varsa neden olmasın?" diye karşılık veriyor.

Kaynak: Zaman