BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK yedek yurt 3. yerleştirme sonuçları 27 Eylül'de açıklanıyor

KYK yedek sonuçlar bugün açıklanırken üniversite öğrencileri sisteme girip sorgulama yapabiliyorlar, üçüncü yedek yurt başvurusu ise 27 Eylül'de yapılacak.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bugün de 2. yedek yurt başvuru sonuçları ilan edildi.. Sonuçların açıklanmasıyla, herhangi bir devlet yurduna yerleşemeyerek hayal kırıklığına uğrayan öğrenciler, şimdi gözlerini KYK 3.yedek yurt başvurularına çevirdi.

KYK yurt yedek başvurularında üçüncü yerleştirme 27 Eylül tarihinde olacak. KYK 3. yurt yedek başvurusu sonuçlarını perşembe günü sonuc.kyk.gov.tr adresinden sorgulayabileceksiniz.

Öte yandan yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

BESLENME YARDIMI YÜKSELTİLDİ: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya göre, bu yıl yurt ücretine zam yapmayan KYK, yurtlarında barınan öğrencilere verdiği beslenme yardımını da yükseltti. Geçen yıl sabah kahvaltısında 3,5, akşam yemeğinde 7,5 lira olmak üzere günlük 11 lira, aylık ise 330 lira olarak uygulanan beslenme yardımı bu yıl günlük 12,5, aylık 375 liraya çıkarıldı.

Uygulanmaya başlanan yeni beslenme yardımı sabah kahvaltısı için 4, akşam yemeği için ise 8,5 lira olarak belirlendi. Kahvaltı yardımı yurt yemekhanelerinde hafta içi 06.30-13.00, hafta sonları ise 06.30-14.00; akşam yemeği yardımı ise 16.00-23.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Yurtlarda yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan şehit ve gazi çocuklarına, anne ve babası vefat etmiş ile devletin koruması altındaki öğrencilerin beslenme ücretleri de 21 liradan 22,5 liraya yükseltildi. Beslenme yardımı KKTC'de yer alan yurtlarda da sabah kahvaltısı için 4,5, akşam yemeği için ise 9 lira olmak üzere günlük toplam 13,5 lira uygulanacak.

KYK 2. yedek yurt sonuçları açıklandı e devletten sorgulanıyor