BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da kar ve tipi bastırdı Vali duyurdu İstanbul'a girişler yasaklandı E5 kapandı

İnternet Haber özel içerik
İnternet Haber özel içerik

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafik pek çok noktada durma noktasına geldi. Toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, bazı metro istasyonları ve metrobüs duraklarında izdihama neden oldu.

Abone ol

İSTANBUL'da kar yağışı tipiye dönüştü. Avrupa yakasında Arnavutköy'de yoğun kar yağışı nedeniyle Marmara Otoyolu'nda 30 araç birbirine girdi. İstanbul Havalimanı uçuşlara kapandı. THY seferleri iptal etti. Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy, Beyoğlu ve Şişli'de etkisini artıran ve bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti. İşte İstanbul için geçen son dakika haberler:

Marmaray seferleri sabaha kadar ücretiz

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bakanlığımıza bağlı Marmaray seferleri sabaha kadar ücretsiz devam edecektir."

Marmaray'dan daha önce yapılan açıklamada da yoğun kar yağışının kent trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle Marmaray seferlerinin saat 02.00'ye kadar uzatıldığı bildirilmişti.

Yoğunluk kar nedeniyle yüzde 90'a ulaştı

 Günler öncesinden uyarıların yapılmasına karşın, aniden bastıran karın üzerine yapılan tuzlama yetersiz kaldı. Birçok anayolda ulaşım problemi yaşanırken, gecenin geç saatleri olmasına rağmen trafik yoğunluğu da yüzde 90'lara ulaştı.

İstanbul'da kamu personeline izin

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır” denildi.

Metro seferleri uzatıldı!

Kar İstanbul'u felç etti. Mesai sonrası evine gitmek isteyen vatandaşlar çok zor anlar yaşadı. Metrolarda aşırı yoğunluktan dolayı adım atacak yer kalmadı. Kar yağışının etkisini artırmasından dolayı toplu ulaşımı kullanmak isteyenler karşılaştıkları yoğunluk karşısında şaşkına döndü. Öte yandan İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle metro seferlerinin saat 02.00'ye kadar uzatıldığı açıklandı.

İstanbul'a gidişler durduruldu

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul'a girişlerin kapatıldığını duyurmasının ardından Tekirdağ ve Kırklareli valilikleri, İstanbul yönüne gidecek araçlara izin verilmeyeceğini açıkladı. 

KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Trakya tarafından İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmıştır. Araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekmektedir" denildi.

Türk Hava Yolları açıklama yaptı

 THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarının İstanbul'da etkisini bir süre daha göstermesinin beklendiğini belirtti.

Üstün, "Türk Hava Yolları olarak İstanbul Havalimanı operasyonlarımızı seyahat güvenliği ve misafirlerimizin mağduriyet yaşamaması için 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanındaki uçuşlar yüzde 15 azaltılacak
Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından 25 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 15 azaltılacağını bildirdi.

Otobüs duraklarında yoğunluk

 İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde işe ya da evine giden vatandaşlar, D-100 Karayolu'nun Bahçelievler mevkiindeki otobüs duraklarında yoğunluk oluşturdu. Kar yağışı nedeniyle trafik yoğunluğu artarken, toplu taşıma araçları ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, otobüs duraklarında uzun süre bekledi. 

Otogarlardaki çıkışlar durduruldu

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: “Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi.

Vali duyurdu erken kapatılacak

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yoğun yağış nedeniyle İstanbul'daki AVM'lerin 19.30 itibarıyla kapatılacağını duyurdu. Vali Yerlikaya "İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM'ler bu akşam itibarıyla 19.30'da kapatılacaktır" açıklaması yaptı.


BU FOTO GALERİYE BAKIN
Avar kar fırtınası yolda aralıksız yağacak! Meteoroloji uyardı İstanbul, Kocaeli, Sakarya dikkat!
Foto Galeri Avar kar fırtınası yolda aralıksız yağacak! Meteoroloji uyardı İstanbul, Kocaeli, Sakarya dikkat! Galeriye Gözat