BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Avrupa'da soğuklar can aldı

Avrupa'nın kuzeyini etkileyen dondurucu soğuklar ve kar yağışının neden olduğu kazalarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Avrupa'nın kuzeyini etkileyen dondurucu soğuklar çok sayıda kişinin hayatına mal oldu.

Dondurucu soğuklar günlük hayatı alt üst etti

Polonya'yı etkisi altına alan soğuk hava yüzünden toplam 30 kişi can verdi.

Polis bunların bir çoğunun evsizler olduğunu söylüyor.

Polonya'da son bir kaç gün içinde ısının zaman zaman eksi 33 santigrat derecede kadar indiği belirtiliyor.

Çestoçova kentinde 150 bin kadar kişinin ısınmadan yoksun durumda olduğu bildirildi.

Slovakya'da 2 kişi kar yüzünden meydana gelen trafik kazalarında ölürken, komşu Çek Cumhuriyeti'nde de çok sayıda yaralanan olduğu kaydediliyor.

Avrupa genelinde kötü hava koşulları nedeniyle kapatılan havaalanlarından bir kısmı yeniden hizmet vermeye başlarken, hava koşulları demir ve karayollarında büyük aksaklıklara sebep oldu.

Rusya'da üç, Almanya'da da en az iki kişi hayatını kaybetti.

Almanya'da binlerce kişinin de şehirlerarası demiryollarında yaşanan sorunlar nedeniyle trenlerde mahsur kaldığı bildirildi.

Berlin'de yetkililer, metro istasyonlarını açık tutup ile otobüsleri seferde bırakarak evsizlerin geceyi geçirmelerine olanak sağlarken, gece boyunca çorba servisi yapan bazı lokantaları da açık tuttu.

Danimarka, acil yardım araçlarına ülkenin güneydoğusunda yardımcı olmak üzere orduyu devreye sokarken, Belçika'da trafik sıkışıklığının 600 kilometreden daha uzun bir kuyruk oluşturduğu bildirildi.

Bosna, Sırbistan ve Karadağ, Drina nehrinin son 100 senenin en yüksek seviyesine ulaşması sebebiyle olağanüstü hal ilan etti.

Nehre yakın noktadaki yerleşim yerleri tahliye edildi.

Uzmanlara göre, Kuzey Avrupa çapında ısının, mevsim ortalamasının beş ila on derece altına düşmesinde, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının önemli etkisi var.