BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Kutsal topraklarda büyük yolculuk başladı

Kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 3 milyon Müslüman, umre sonrası çıkardıkları ihramı yeniden giyerek haccın farzlarından biri olan Arafat...

Abone ol

Kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 3 milyon Müslüman, umre sonrası çıkardıkları ihramı yeniden giyerek haccın farzlarından biri olan Arafat vakfesi için Mekke’den Arafat’a çıkmaya başladı. Hacıların Arafat’a çıkması ile birlikte Mekke sokakları boşaldı.
Hacı adayları, Zilhicce’nin dokuzuncu günü, yani Pazartesi günü Arafat’ta vakfeye duracak. Arafat yolundaki yoğunluğa dikkate alan hacı adayları Arafat’a bugünden çıkmaya başladı. Öğle saatlerinden itibaren milyonlarca hacı adayı, otobüslerle ve çeşitli araçlarla ihramlarını giyerek yola çıktı. Zilhicce’nin 9. Günü yani 14 Ekim Pazartesi günü Arafat’ta vakfeye duracak olan hacı adayları öğle ve ikindi namazları öğle vaktinde birleştirilerek kılacak. Akşam ve yatsı namazları ise Müzdelife’de yatsı vaktinde cem edilecek.
Mekke şehir merkezinden yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Arafat’a hacıların çoğunluğu vasıtalarla giderken, bazı hacı adayları ise yürümeyi tercih etti. Yaklaşık bir hafta önce hazırlıkların tamamlandığı Arafat’ta ise Diyanet, Türk hacı adaylarına bin görevlisi ile 160 bin adet kumanya dağıtacak. Türk hacı adaylarına hizmet veren 3 bin 469 görevliden 2 bin kişi Arafat hazırlıklarını tamamlarken, Arafat, Müzdelife ve Mina’ya sevkler için belirli noktalara yerleştirilen 140 görevli ellerinde bayraklarla bu kişilere yol gösterecek. Ayrıca rahatsızlıkları sebebi ile hastanelerde yatan 45 Türk hacı adayından 42’si ambulanslarla Arafat’a çıkarılırken, durumu ağır olan 3 Türk hacı adayının ise bu görevi helikopter vasıtası ile yerine getirmesi sağlanacak.
(İHA)