BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  DÜNYA

Kürt yönetiminden uçak krizi açıklaması!

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi, Bağdat Hükümeti’nin Irak hava sahasının özel uçuşlara kapatıldığı yönünde kendilerine herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını duyurdu.

Abone ol

Uluslararası Enerji Konferansı’na katılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı Erbil’e götüren özel uçağın Erbil havaalanına inişine izin verilmemişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Sefhin Dizayi, merkezi Bağdat hükümetinin Irak hava sahasının özel uçuşlara kapatıldığını daha önce kendilerine bildirmediği için sorun yaşandığını kaydetti. Dizayi, Bağdat'ın kararına sert tepki göstererek, dün alınan bir kararın bugün kendilerine bildirilmesinin altında başka manaların yattığını ifade etti.
Dizayi açıklamasında, "Bağdat hükümeti yabancı özel uçaklara hava sahasının kapatılma kararını dün almış. Ancak bunu bize bildirmediler. Bakan Bey’in( Taner Yıldız) uçağı havada iken bize bildirildi. Yaşanan sorun bundan kaynaklandı. " dedi.
Bu arada Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından, günler öncesinden belirlenen program için tüm gerekli diplomatik izinlerin alındığı öğrenildi.