BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Kürt iş adamları teröre lanet okudu

Kürt iş adamları bir araya gelerek teröre lanet okudu. İş adamları Türkçe ve Kürtçe bildiri yayınladı.

Abone ol

İstanbul'da yaşayan Kürt iş adamları, son günlerde sivillere ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini kınadı.

İşadamları, Kürt toplumu adına yapıldığı iddia edilen eylemleri kabul etmediklerini ifade etti. İşadamları şiddetin durması için 1 milyon imza toplayıp Kandil'deki PKK yönetimine teslim edeceklerini söyledi. Son dönemde artan terör saldırılarına çok sayıda sivil toplum kuruluşu tepki gösterdi. 

BİZİM İÇİN ÖLDÜRME

İş adamları, “Ey Kürt halkı bu savaş yolu doğru bir yol değil. Bizim yolumuzun barış yolu olması lazım. Tüm Kürt halkının şiddete karşı hep birlikte 'bizim için öldürme' demesi lazım.” çağrısında bulundu.  

ULUSLARARASI TERÖR SİYASETİ

Son yaşananlar karşısında hiç bir şey yokmuş gibi devam edemeyeceklerini aktaran işadamı Sahil Dikici, “Hiç bir şey yokmuş gibi işimize gücümüze bakamazdık. Bir grup Kürt iş adamı olarak, son günlerde güya Kürt halkı adına ve Kürt halkı faydasına gerçekleştirilen şiddet olayları karşında, acılar içindeki ülkemizin vatandaşları olarak, yurttaşlık görevimizi yerine getirmek için toplandık. Bu olayların arkasında uluslararası terör siyaseti olduğuna inanıyoruz. Biz Kürtler olarak bu oyuna gelmek istemiyoruz.” şeklinde konuştu.