BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  DÜNYA

Kurbanlarından biri 30 yıl gün ışığı görmemiş!

İngiltere'de 3 kadının 30 yıl boyunca köle gibi bir eve kapatılması olayının detayları ortaya çıkıyor.

Abone ol

İNGİLTERE'nin başkenti Londra'nın Lambeth bölgesinde bir evde, 30 yıldır esaret altında yaşayan 3 kadın, polis operasyonuyla kurtarıldı. Olayla ilgili yaşları 67 olan bir çift gözaltına alındı.Olay sonrası açıklama yapan İngiliz polis müdürü Kevin Hyland, kurbanlardan birinin 30 yaşında olduğunu ve yaşamı boyunca esaret altında yaşadığını tahmin ettiklerini söyledi.

Hyland, 30 yıldır köle gibi yaşayan ve gün ışığı dahi görmeyen kadının 1980'li yıllarda doğduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

İngiliz polis müdürü Hyland, İngiltere'da daha önce 10 yıl esaret altında yaşamak zorunda bırakılan vakalara rastlandığını ancak 30 yıl devam eden bir esaret olayıyla ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Esaret altında yaşayan 57 yaşındaki İrlandalı kadın, bir yardım kuruluşunu telefonla arayarak yardım istedi. "Freedom Charity" adlı kuruluşun polise haber vermesi sonrası operasyon yapıldı.Komşularda dahi hiç bir şüphe uyandırmayan evde, 69 yaşında bir Malezyalı, 57 yaşında bir İrlandalı ve 30 yaşında bir İngiliz kadın bulundu.

"Freedom Charity" yardım kuruluşunun kurucusu Aneeta Prem'in çabaları sonucu kurtarılan kadınların, büyük bir travma yaşadıkları belirtildi. Prem, "Komşuların bu olaydan haberder olduklarını tahmin etmiyorum. Olay normal bir caddede normal bir evde yaşanıyor" dedi.

İngiliz polisi ise, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. İngiliz Daily Mail gazetesine açıklama yapan bir kaynak, polisin daha fazla kurbana ulaşabileceğini belirterek, "Bu bir çete işi olabilir. Kaçırma olaylarının sadece parçalarından biri olabilir. Polis, bağlantılı adreslerde arama yapıyor" dedi.