BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Kuduz inek paniği

Telef olan ineği kuduz çıkması üzeirne köy karantina altına alındı.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bir köyde, telef olan ineğin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Doğukent köyünde Abbas Y'nin hastalanan ineği, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimliğine getirilerek, muayene edildi.

İNEK TELEF OLDU

Veteriner hekimler, kuduz şüphesiyle hayvanın kapalı alanda, kimsenin temas etmeyeceği şekilde bir süre korunmasını istedi.

Ancak oturduğu köy ilçe merkezinden 60 kilometre uzakta olan Abbas Y'nin, ilçenin bir mahallesinde oturan kardeşinin evinin bahçesinde bekletmeye başladığı inek 2 gün sonra telef oldu.

KUDUZ TESPİT EDİLDİ

Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yapılan incelemede, inekte kuduz vakası tespit edildi.

Siverek Kaymakamı Kemal Yıldız, sağlık görevlilerinin, ineğin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından, ilçe merkezindeki bir evde bekletilen hasta ineğe temas ettiği belirlenen 2'si çocuk 5 kişiye koruyucu aşı ve diğer gerekli tedavilerinin yapıldığını açıkladı. Kaymakam Yıldız, Doğukent köyünde ise karantina çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

BİZE KUDUZ OLDUĞUNU SÖYLEMEDİLER

Kuduz olduğu belirlenen ineği evinin bahçesinde 2 gün bekleten Nazime Y. ise “Bize ineğin kuduz olduğunu söylemediler. Söyleselerdi evimizde tutmazdık. Biz de başka hastalık sandık önlem almadık. Bu arada komşu çocukları ve bizim çocuklar da inekle oynadı” dedi