BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  GÜNCEL

Kübra Par'dan Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul sözlerine tepki! Tehditle mi engelleyecek?

HaberTürk yazarı Kübra Par, bugünkü yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kanal İstanbul' açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

Par,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun T24'te Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz; bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür!" sözlerini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul'u tehditle mi engelleyecek?" diye sordu.

Par, "Yani projeye finansman sağlayacak iç ve dış kuruluşları açık açık tehdit etmiş. Burada mesele Kanal İstanbul falan değil yerli ve yabancı yatırımcı gözünde ülkenin itibarı ve güvenirliliği meselesidir. Eğer ki siz yabancı yatırımcılara belli bir proje için 'İktidara gelirsek paranızı ödemeyeceğiz' derseniz, o ülkeye yatırım yapmayı düşünen tüm yabancıların zihninde tüm projeler için kocaman bir şüphe oluşturursunuz. Diğer ülkelere 'Türkiyeli siyasetçilere güven olmaz' dedirtirsiniz. 'Bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür' cümlesi ise daha vahim" dedi. 

'Nasıl bir mantığa dayanıyor?

Demokratik yollarla tepki gösterilebileceğini belirten Par, "Yatırımcıyı açıkça tehdit etmek nasıl bir mantığa dayanıyor hakikaten anlam veremiyorum" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kanal İstanbul projesi hakkında yaptığı açıklamada, 'İster ihale etsinler, ister etmesinler, kime verirlerse versinler. İktidar olduğumuzda; bir, eğer o ihaleye giren yabancı bir ülke olursa biz o yabancı ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. İki; bunların paralarını kesinlikle ödemeyeceğiz.' demişti. 

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında ise, 'Bankaların buna finans kaynağı ayıracağını da düşünmüyorum. Eğer bizden bir banka buraya kredi verirse günü geldiğinde o da görür. Bakın bu kadar açık, net söylüyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Metropoll'den bomba anket! İki ittifakın oylarında son durum... AK Parti kongrelerine yoğun tepki
Foto Galeri Metropoll'den bomba anket! İki ittifakın oylarında son durum... AK Parti kongrelerine yoğun tepki Galeriye Gözat