BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kriz Obama'ya ziyaretleri iptal ettirdi

Obama, ABD'deki bütçe krizi nedeniyle Pasifik ziyaretini iptal etti.

Abone ol
ABD Başkanı Barack Obama'yı, ülkesindeki bütçe krizi nedeniyle iptal ettiği Asya-Pasifik turunun Malezya ve Filipinler'i kapsayan son iki durağında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin temsil edeceği bildirildi.
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Obama'nın Brunei, Endonezya, Malezya ve Filipinler'i kapsayan Asya Pasifik turunun son iki durağını iptal etmesini ardından, Kerry'nin, dün çıktığı Japonya ve Endonezya ziyaretlerine, Brunei, Malezya ve Filipinler'i de eklediği belirtildi.
 
Kerry, 1-12 Ekim tarihlerini kapsayan ziyaretlerinin ilk ayağı olan Japonya'nın başkenti Tokyo'da, 2-3 Ekim günlerinde ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile ABD-Japonya Güvenlik İstişare Komitesi'nin toplantısına katılacak.
 
Bakan Kerry, 4 Ekim'de de Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (APEC) bakanlar düzeyindeki toplantısı ve APEC ile alakalı toplantılara katılmak üzere Endonezya'nın Bali kentine gidecek.
 
ABD ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) arasındaki zirve ve Doğu Asya Zirvesi için 9-10 Ekim'de Brunei'nin başkenti Bandar Seri Begavan'da olacak Kerry, 10-11 Ekim'de de ikili temaslarda bulunmak ve Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılmak üzere Malezya'yı ziyaret edecek.
 
Kerry'nin son durağı ise 11-12 Ekim'de ikili temaslarda bulunacağı Filipinler olacak.