BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartına taksitle kurban alınır mı?

Kurban yaklaşıyor. Yeni çağda kurbanlık almanın şekli de değişti ama diyanet bu işe ne diyor? Kredi kartı ve taksitle kurban alınır mı?

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kredi kartı ve taksitle kurban alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak, "Bir insan nasıl taksit ve kredi kartı ile evine eşya alabiliyorsa aynı şekilde kurbanı da aynı usule göre alabilir. Amaç burada ibadet niyeti ile almaktır. İbadet niyeti ile de bunu dağıtmaktır" dedi.

KREDİ KARTIYLA KURBAN ALINIR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban alımının taksit ve kredi kartı ile yapılıp yapılamayacağıyla ilgili olarak ise Bardakoğlu, "Bir insan nasıl taksit ve kredi kartı ile evine eşya alabiliyorsa aynı şekilde kurbanı da aynı usule göre alabilir. Amaç burada ibadet niyeti ile almaktır. İbadet niyeti ile bunu dağıtmaktır. Ticari mülahazalardan uzak durmaktır. Bu uyarım şahıslardan çok kurumlar içindir. Hiçbir kurum ve kuruluş vekaletle kurban işini bir ticari faaliyete dönüştürmemelidir. Bu kurban ibadetine karşı büyük bir saygısızlıktır. Bir yardım kampanyasına dönüştürülmemelidir.

DİPFİRİZDE DEPOLAMAK İÇİN KURBAN KESİLMEZ

Farklı amaçlarla kesilen hayvanların aynı zamanda vekaletle kurban kesilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu da ibadeti bilmemektir ve tanımamaktır. Kesilen hayvanların kurbanlarını mutlaka ihtiyaç sahiplerine dağıtmak gerekir. Kurbanlar kavurma yapmak, evde difirizlerde depolanmak için kesilmez" dedi.