BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  MAGAZİN

Kraliçe adaylarının Eyüp Sultan'da işi ne?

Düşünce güzeldi ama bunun şov ve reklama devşirilmesi çok çirkindi. Eyüp Sultan Camii'nden yansıyan manzaraya bu nedenle itirazımız var.

Abone ol

İNTERNETHABER - Yer Eyüp Sultan camii... İstanbul'un en kutsal mekanlarından biri olan camii, Miss Model Of The Turkey yarışmasının güzelleri için şov mekanı oldu.

Güzellerin "ibadet" niyeti ne kadar güzeldiyse, bunun organizatörler tarafından kameralar eşliğinde bir "reklama" çevrilmesi o kadar çirkindi. İnternethaber olarak bizim itirazımız da buna...


Yarışmaya katılan modellerin Eyüp Sultan camiini ziyaretleri günün tartışma konusu oldu.
26 finalist medyanın da katılımıyla yaptıkları ziyaret sırasında "gizli olması" gereken ibadeti şova çevirdiler. Kimi objektiflere dua ederken poz verdi kimi namaz kılarken.

DİNİ YARIŞMAYA ALET ETTİLER

Yarın akşam başlayacak yarışmanın arefesinde yapılan bu gösteri pek de olumlu tepki almadı. İbadet mekanı olan Eyüp Sultan'ın böylesi bir yarışmaya malzeme edilmesi, güzellerin camii avlusunda halk ile fotoğraflar çektirmesi yapılabilecek en kötü PR çalışmasıydı.

5.20120727152416.jpg

EN KALABALIK GÜN SEÇİLDİ

Camii avlusunda medyaya röportajlar veren kraliçe adayları ziyaret için de Eyüp Sultan Camii'nin en kalabalık olduğu "cuma" gününü seçmişlerdi. Anlaşıyan o ki yarışmanın organizatörleri dikkat çekmek için bu günü özel olarak seçmişlerdi ve yaptıkları bu "şov"la gayelerine de ulaştılar.

KAMERA EŞLİĞİNDE YAPILAN
İBADET MİDİR ŞOV MUDUR?


Elbetteki güzellerin Eyüp Sultan'ı ziyaret edip dua etmeleri gayet doğal ve dini inanışlarının gereği "güzel" bir düşünceydi. Çirkin olan bu ziyaretin medyaya haber verilerek şova dönüştürülmesi, bunun bir PR çalışması olarak planlanmış olmasıydı.

3.20120727152813.jpg
Güzellerin kameralara verdikleri röportajlarla noktalayalım. İşte o açıklamalardan bir bölüm;

Finalist Gaya Göç, "Yorucu bir kamp döneminden sonra yarın akşam yarışmamız yapılıyor. Bu mübarek günde de hepimizin hakkında hayırlısı olması için bugün Eyüp Sultan Hazretlerini ziyaret etmeye geldik. Bütün arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" dedi.

1.20120727152900.jpg

Finalist Hilal Uzun ise "Böyle bir manevi ziyaret yaptıkları için çok sevindim. Çünkü bildiğinizi gibi bu tür yarışmalarda böyle etkinlikler pek yapılmıyor. Bu çok yeni ve çok güzel bir şey. O yüzden mübarek Cuma gününde ve Ramazan ayında burda olmamız çok önemli. İnsanlar modellere farklı gözle bakıyorlar. Herşeyin bir manevi duygusu vardır, bizimde manevi duygumuz çok yüksek. Modellik maneviyatının da olmasıdır,inancınında olmasıdır. Çıkıp sadece podyumda yürümek değildir. Bu anlamda burda olmak güzel oldu" sözlerine ekledi.