BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Köyler de şehirler gibi olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını Denizli'de açıkladı.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''köylerin de şehirler gibi olması'' talimatını verdiğini, bunu yerine yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Denizli Özel İdaresi'nin 8 milyon lira yatırımla satın aldığı yeni iş makineleri, EGS Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanında, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin'in katıldığı törenle hizmete alındı.

Törende, Denizli insanının, son derece çalışkan olduğunu ve adeta ekmeğini taştan çıkardığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Denizli'ye ne yapılsa azdır. Denizli'ye, bakanlık olarak büyük yatırımlar yaptık. Toplam 3 milyar lira yatırımın 800 milyonu bakanlığımız karşıladı. Buna barajlar, göletler, sulama tesisleri, kamulaştırma yatırımları dahil, belediyelerin ve özel idarelerin yatırımları ise hariç. Sulamalarda yüzde 81 ortalamaya ulaştık. Bu ortalama, Türkiye ortalamasının çok üstünde. 23 tane gölet ve sulamanın da temelini atacağız, parası hazır.''

Denizli İl Özel İdaresi'nin yaptığı başarılı çalışmaları her yerde örnek gösterdiğini belirten Eroğlu, ''Denizli'nin 2015 yılına kadar hedefleri belirlendi. Bu hedefleri aşacağız. Buna ben inanıyorum. Arkadaşlarımızla heyecanla çalışıyoruz. 8 milyon liraya alınan araçların hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Törende, köylere il özel idareleri tarafından köylere götürülen hizmetler hakkında bilgi vererek, köylerde bu kapsamda yapılan çocuk oyun alanları ile ilgili bir hatırasını da anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Bir baktım, çocuk oyun alanlarında yaşlı teyzeler, nineler dahi orada kayıyor. Şaka yaptım, 'siz neye kayıyorsunuz' diye. 'Biz bunları görmedik, çocukluğumuzu yaşayamadık, o zaman böyle bir imkan yoktu' dediler. Hakikaten bu çocuk oyun gruplarının ne kadar önemli olduğunu o zaman anladım. Başbakanımız köylerin de şehirler gibi olması talimatını verdi. Biz de bunu bunları yerine getirmeye çalışıyoruz.''