BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  POLİTİKA

Köşk sitesine türban rötuşu

Köşk'ün resmi internet sitesinden Hayrünnisa Gül'ün özgeçmişi kaldırıldı.

Abone ol

Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıkmasının ardından Köşk'ün resmi internet sitesinde yapılan değişiklikler sürüyor. Çankaya Köşkü'nün resmi internet sitesi olan "www.cankaya.gov.tr adresine ulaşarak "Türkçe Flash" bağlantısını seçenlerin karşısına bugüne kadar, diğer konuların yanı sıra "Cumhurbaşkanımız" başlığı altında "Sayın Cumhurbaşkanımızın Özgeçmişi" ve "Sayın Hanımefendinin Özgeçmişi" şeklinde iki başlık çıkıyordu.

Ancak Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından sayfada çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu çerçevede "Cumhurbaşkanımız" başlığının altına yalnızca Abdullah Gül'ün özgeçmişi konuldu. Buna karşın Abdullah Gül'ün türbanlı eşi Hayrünnisa Gül'ün özgeçmişi, geçmişteki cumhurbaşkanları eşlerinin tersine sayfaya konulmadı.

Sitenin "HTML" formatında Gül'ün gelişinin hemen ardından gerekli değişiklikler hafta içerisinde yapılmıştı. Bu bölümde yer alan ve bugüne kadar görev yapan cumhurbaşkanlarının fotoğraflarına ve özgeçmişlerine yer verilen "Cumhurbaşkanlarımız" adlı başlığın içerisine Abdullah Gül'ün fotoğrafı ve özgeçmişi konulmuş, ancak diğer tüm cumhurbaşkanlarının özgeçmişlerinde eşlerinin isimlerine yer verilirken Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün ismi geçirilmemişti. Sitede Gül'ün medeni durumuyla ilgili olarak yalnızca "İngilizce bilen Abdullah Gül, evli ve 3 çocuk babasıdır" ifadeleri kullanılmıştı.

(Cumhuriyet)