BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  DÜNYA

Koşa koşa savaşa gidiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de bir yangın olduğunu belirterek, “Görevimiz ne yangını söndürmek. Biz ne yapıyoruz benzin bid...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de bir yangın olduğunu belirterek, “Görevimiz ne yangını söndürmek. Biz ne yapıyoruz benzin bidonu ile gidiyoruz. Terör ihraç ettik, şimdi ithal ediyoruz. Koşa koşa savaşın ortasına gidiyoruz” dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sivaslı işadamları ile İstanbul’da bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmada Suriye konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Diyelim bir apartmanda oturuyorsunuz, komşuda yangın çıktı. Hemen koşarsınız yangını söndürmeye. Hem komşuyu kurtarmış olursunuz, hem yangın sizin eve sıçramamış olur. Suriye bizim komşumuz mu komşumuz. Yangın var mı var. Görevimiz ne yangını söndürmek. Biz ne yapıyoruz benzin bidonu ile gidiyoruz. Terör ihraç ettik, şimdi ithal ediyoruz. Fatura kime çıktı 51 masum vatandaşa çıktı” şeklinde konuştu.
Atatürk’ün “Yurtta barış, cihanda barış” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Biz kendimiz koşa koşa savasın ortasına gidiyoruz. 877 km Suriye sınırımız var. Yol geçen hanı. Kimin girip kimin çıktığı belli değil. Ben bunu eleştirmeyeceğim de ne yapacağım. Hükümet iyi yapıyor 51 vatandaş öldü çok iyi oldu mu diyeceğim” diye konuştu.

"Nereden geldi bu başkanlık sistemi?"
Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çağdaş, özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğunu da ifade ederek, “Sözünü ettiğimiz anayasa 65 maddesi Ecevit hükümetinde değiştirilen bir anayasa. Bazı maddelerinin yine değiştirilmesi lazım. Üç değerli arkadaşımızı görevlendirdik çalışmalara katkı yapıyoruz. Ama ‘anayasadan Türk sözcüğü çıksın’ bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bunu kabul edemeyiz. ‘Türk milleti lafı olmasın’ biz bunu kabul edemeyiz. Kimse kusura bakmasın. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu ve önder rolünü nasıl göz ardı edebilirsiniz. Biz bunları kabul edemeyiz. Hükümet seçim vadinde ‘parlamenter sistemi güçlendirmek üzere anayasayı yeniden yazacağız’ diyor. Anayasa görüşmelerinin tam ortasında birden bire başkanlı sistemi diyor. Halka ne söz verdiniz? Nereden geldi bu başkanlık sistemi” şeklinde konuştu.
İstanbul Barosu yönetiminin yargılanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“İstanbul Barosu Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü barosu. Baro yönetimi yargılanıyor. Yasalara aykırı olarak yargılanıyor. Dünyaya rezil oluyoruz.”
(İHA)