BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koray Aydın'dan flaş adaylık açıklaması

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Bahçeli'ye olağanüstü kongre çağrısı yaptı adaylık sinyali verdi.

Abone ol

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, delegelerden imza toplamadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, parti tabanından yükselen "seçimli olağanüstü kongre" çağrısına kulak vermesini istedi.

Genel başkan adaylığıyla ilgili olarak Aydın, "Aday olmam konusunda bir iradenin oluştuğunu görüyorum. Ben de bu iradeye bağlı olarak o zaman böyle bir adım atarım" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP'nin Türk siyasi hayatında ana damarlardan birini temsil ettiğini, kendisinin de bu siyasi partide çocukluğundan beri çizgisini muhafaza ederek hem 1980 öncesi hem de sonrasında aynı doğrultuda siyaset yapan bir siyasetçi kimliğine sahip olduğunu belirtti. 

1 Kasım seçiminin ardından, alınan sonuç doğrultusunda MHP'de bir travma yaşandığını ifade eden Aydın, MHP'deki bu durumun bir başka boyutunun da yılların getirdiği bir birikimin sonucu olduğunu savundu. 

Son seçimde ortaya çıkan tablonun içinde Milliyetçi Hareket cenahında bu işi sorgulama, irdeleme, tartışma ve konuşma düşüncesinin hakim kılındığı bir "düşünce iklimi" oluşturulduğuna işaret eden Aydın, bu düşünce ikliminin inşa edilmemesi, tam tersine bunun karşı muhataplarının dışlayıcı, suçlayıcı bir üslup kullanarak bu talebi ortaya getirmiş olanlara karşı takındığı tutumun, MHP'de oluşan yangını söndürmek yerine daha artırıcı bir etki yaptığı değerlendirmesinde bulundu. 

"Bu hareketin özünden gelen insanların, sorumluluk duygusu içerisinde, hareketin geleceğine yön vermek üzere bir konuşma zemininin oluşturulması, bir seçimli olağanüstü kurultayın yapılarak buna imkan tanınması konusunda oluşan bir irade bütünleşmesi var" diyen Aydın, şunları söyledi:

"Biz bu hareketin içerisinde yetişen insanlar olarak tabanımızın her tarafı ile yaptığımız görüşmelerde, istişarelerde bu oluşan arzuyu görüyoruz, tespit ediyoruz. Bu çok kuvvetli bir damar. Böyle dikkate alınmayacak, görmemezlikten gelinecek bir damar değil, bu çok kuvvetli ve kararlı bir istek. O bakımdan bu kuvvetli ve kararlı isteğin MHP'de, özellikle genel merkezimiz tarafından dikkate alınmasını ve bu talebe uygun bir adım atılmasının zorunlu olduğunu, bir zaruret olduğunu görüyoruz, bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Onun için hareketin sahibi olan insanlar olarak özellikle bu partinin ideolojisine, doğrultu tutarlılığına ve bu partide gözünü açıp kapamış bütün insanların bir tercümanı olarak biz, partimizin genel merkezine önümüzdeki günlerde, bir olağanüstü kongre yapma çağrısında bulunacağız."

"HER KİM YAPACAKSA ŞİMDİ YAPMALI BUNUN YARINI YOK"

Çağrılarının cevap bulması halinde çıkacak iradeye göre kendisinin genel başkanlığa aday olup olmama konusunun gündeme geleceğini anlatan Koray Aydın, şöyle devam etti:

"Şu anda MHP'nin ana damarını temsil eden arkadaşlarımızın ortak kanaat ve arzusu yönünde benim de bu şekilde aday olmam konusunda bir iradenin oluştuğunu görüyorum. Ben de bu iradeye bağlı olarak o zaman böyle bir adım atarım. Ama şu anda bunu iki basamaklı olarak düşünürsek birinci basamakta partimizin kendi sorunlarını, kendi problemlerini tartışabileceği bir ortak zemin olarak gördüğümüz seçimli olağanüstü kurultayımızın yapılmasının bir zaruret, mecburiyet olduğunu söylüyoruz. Hareketin bu noktada tarihiyle, geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar vereceğini görüyoruz. Şunu söylüyoruz, her kim ne yapacaksa şimdi yapmalı, bunun yarını yok. Bu iradenin şimdi ortaya çıkarılması gereken, tarihi bir süreçten geçtiğimizi görerek Allah nasip ederse cumartesi günü bu çağrımızı genel merkezimize yapacağız."

"ORTADA BİR GERÇEK VAR"

Partinin, seçimli olağanüstü kurultaya gitmesinin temel konuları olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın iradesiyle, onun arzu ve isteğiyle, onun hoşgörüsüne de dayanarak bir şey söylemek isteyen, bunun karar mekanizmalarında şekillendirilmesini arzu eden insanların bir beyanı olarak bu sese bir kulak vermesini istiyoruz. Bu tür faaliyetleri dışlayıcı, suçlayıcı söylemlerle ötelemeye çalışmak ya da üstünü örtmeye çalışmak, gerçeği görmemek manasına gelir. Ortada bir gerçek var. MHP tabanı bu meselelerin tartışılmasını ve seçimli olağanüstü kurultayda da varsa bunun sorumlularının bedelinin ödemesi, yoksa da bu tartışma ortamından çıkacak yeni kararlarla da kendimize bir yön vererek istikametimizi doğru tayin ederek yolumuza devam etme arzusu var."

Partililerin isteklerinin görmemezlikten gelinmemesini isteyen Aydın, "Bu tabandan gelen ses, güçlü bir sestir. Uzun yıllardan beri burada siyaset yapan ve bu partinin gençlik kollarından yetişen bir siyasetçi olarak söylüyorum, bu sesi duymamak mümkün değil. Ümit ediyorum, muhatapları da bu sesi duyacaktır ve partimizi bir seçimli olağanüstü kongreye götürerek kendi meşru zeminlerimiz içerisinde ülkücü iradeye başvurarak partinin gerçek sahibi olan bin 232 delegemizin iradesine bu konuyu teslim etmemiz bir mecburiyet olarak hayata geçecektir" ifadesini kullandı.