BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

Konsensus anket sonucu bugün seçim olsa partilerin son oy durumu?

24 Haziran genel seçimlerine artık sadece sayılı günler kaldı. Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidip oyunu kullanacak. Peki son seçim anketlerine göre cumhurbaşkanı seçiminde ve parti seçiminde kim önde? İşte Konsensus Araştırma Şirketi'nin kamuoyuna sorduğu son seçim anketi sonuçları ve oy dağılımları...

Abone ol

AK Parti için kamuoyu araştırmaları yapan Konsensus'un 16 Haziran’da yaptığı son anket sonuçlarını seçim yasağı başladığı için yayınlayamadı. Konsensus anketine göre Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçilecek, Cumhur ittifakı %53-55 aralığında oy alarak Mecliste çoğunluğu sağlayacak.

ERDOĞAN RAHAT KAZANIYOR: Konsensus Araştırma Genel Müdür Murat Sarı anketle ilgili şu bilgiler verdi: -'Sonuçları YSK yasakları nedeniyle kamuoyuyla paylaşmayacağız, ancak gelen verilere göre, Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda Erdoğan kazanıyor. Muharrem İnce’nin oyu CHP’nin oldukça üzerinde yüzde 33-34’lerde görünüyor. Burada Akşener’in geçen aylara göre önemli ölçüde oy kaybetmesi önemli etkenlerden birisi. Bir de CHP adayının oylarında parçalı bir yapı var. İnce, sadece CHP’den değil farklı kesimlerden, partilerden de oy alıyor, ittifak partilerinden, İYİ Parti’den, SP’den. Oyunu bu çerçevede yükseltiyor. Ama bizim bulgularımıza göre Erdoğan 24 Haziran’da ilk turda rahat kazanıyor”.

İTTİFAK OYLARI NE KADAR : Konsensus anketine göre 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oyu yüzde 53-55, Millet İttifakı’nın oyu yüzde 35-40 aralığında olacak.

HDP BARAJI AŞAMIYOR MU? : Konsensus anket sonuçları yurt içi oyları ile HDP'nin barajı aşamayacağı iddiasında. Murat Sarı şu bilgileri verdi: “HDP bizim anketimizde yurtiçi oylarla barajı aşamıyor. Çok kritik bir noktada, aşma-aşamama arası bir yerde. Ancak yurt dışı oylarda, AK Parti ve HDP en yüksek oyu alıyor. Dolayısıyla, HDP’nin yurt dışı oylarla barajı aşacağını öngörüyoruz, veriler bunu işaret ediyor.”

BU OLURSA CUMHUR İTTİFAKI VEKİL SAYISI OLAY OLUR: HDP bu seçimde barajı aşamadığı taktirde Cumhur İttifakı 400 vekili de aşarak “anayasa değiştirecek çoğunluğa” ulaşabilir.