BIST 9.732
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.424,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Kod Adı Venüs' filmi KKTC'de tanıtıldı

Tamer Garip'in yapımcılığını yürüttüğü Kod Adı Venüs filmi KKTC'de tanıtıldı

Abone ol

Yazarlığını, yönetmenliğini ve yapımcılığını Tamer Garip'in yaptığı, çekimlerine eylül ayında başlanacak ''Kod Adı Venüs'' filmi, tanıtıldı.KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Lefkoşa'da Golden Tulip Otel yer alan tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, Tamer Garip'i girişiminden dolayı kutlayarak, film sektörünün de ülkedeki her sektör gibi gelişme gösterdiğini söyledi.

KKTC'nin doğal, turistik ve tarihi güzellikleriyle sektörün alt yapısını içinde barındırdığını ifade eden Küçük, Kod Adı Venüs'ün, film sektörünü daha da canlandırmasını beklediğini kaydetti.

Projenin ülkenin tanıtımı, Türkiye ile işbirliği ve ülkedeki sanatçıların yeteneklerinin ortaya çıkarılması adına önemli olduğuna dikkati çeken Küçük, filmde rol alacak sanatçıları KKTC'de görmekten mutlu olduğunu ve projeye tam destek verdiğini söyledi.

Tamer Garip de filme, 2002 yılında İngiltere'de, eski İngiltere Kıbrıs Özel Temsilcisi Lort David Haney ile yemekteyken, İngiliz lordların Kıbrıs hakkındaki bilgilerinin yanlış olduğunu gördükten sonra karar verdiğini belirtti.

Kıbrıs Türklerinin geçmişte yaşadığı acıları ve Kıbrıs tarihini dünyaya ilgi çekici şekilde sanatsal bir dilde anlatmak istediğini ifade eden Garip, filme yaklaşık 300 kişinin emek vereceğini kaydetti.

Tanıtıma Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da katıldı.

''KOD ADI: VENÜS''

Yakın Doğu Üniversitesi ana sponsorluğunda çekilecek ''Kod adı: Venüs'' filminde, Venüs'ü Jolie M., Adamos'u Cihan Ünal, Fişenk Osman'ı Cengiz Bozkurt, Charles'ı Jonny Lee Kemp ve Kemal karakterini Serhat Harman canlandıracak.

Filmde ayrıca YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlilerinden Arsen Gürzap, Murat Atak, Çetin Özen, Hilmi Özen, Ayşegül Atik ve Mehmet Bozkurt Kuruş da rol alacak.

Eylül ayında çekimlerine başlanacak film, Mart 2012'de aynı anda 10 ülkede 250 sinemada Türkçe, İngilizce ve Almanca dublaj ve 7 dilde alt yazıyla gösterime girecek.