BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

KOCAELİ'de 18 yaşındaki Furkan Celep instagramdan intihar notu bırakıp canına kıydı. Furkan Celep'in intihar notunda yazdıkları gündeme oturdu.

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

Darıca ilçesinde Furkan Celep (18), sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten yazı paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son verdi. Gece saatlerinde, Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi üzerindeki falezlerin bulunduğu alanda ceset görenler polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ölen kişinin Furkan Celep olduğunu belirledi. İtfaiye ekipleri falezlerden inerek Furkan Celep’in cesedini Sahil Güvenliğe ait bota alınmasını sağladı. Furkan Celep'in intihar etmeden hemen önce instagram hesabına bıraktığı not ise çok sarsıcıydı. Sosyal medyanın gündemine oturan intihar notunda Furkan, bu kararı düşünüp taşınarak aldığını yazmış. 

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

Bir kargo şirketinde çalışan Furkan Celep, Instagram hesabında bugüne kadar 12 paylaşım yapmış. Son 3 paylaşımı ise intihar notunu içeriyor. Kararını içki veya uyuşturucu maddenin etkisinde almadığını belirten Furkan, her satırı sarsıcı olan şu mektubu bırakmış:
*Sözlerime başlamadan önce bir içki, uyuşturucu veya bir madde etkisinde olmadığımı belirtmek istiyorum. Bunalımda veya depresyonda degilim. Bu üzerine haftalarca hatta aylarca düşündüğüm ve sonucunda bu karara vardığım bir durum. Bu zaman diliminde birçok kişiyle dolaylı yoldan konuştum. Durumu bu kadar ciddi ve derinlemesine anlatmak istemedim. Paniğe kapılmalarını, bu konuya kafa yormalarını, saatlerini vermelerini, psikolojilerini ve yaşantılarını etkilemek istemedim. Olabildiğince yumuşattım ve gerektiğinde durdum. Kendi içimde kendi sorunumu çözmeye çalıştım. Vardığım sonuç ise bu.

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

*Hassas kalpli diyebileceğiniz insanlardan birisiyim. Şu zamana kadar hep doğru olanı yapmaya çalıştım. Yalan söylememeye, küfür etmemeye ve argo kullanmamaya çalıştım. İnsanları incitmemeye özen gösterdim, onlara sürekli olarak elimden geldiğince yardımcı oldum, değerli hissetmelerini sağladım verebildiğim kadar değer verdim. Çokça empati yaptım duygularını hissetmeye, onları anlamaya büyük özen gösterdim. Çok yönlü olabilmek için her kafa yapısına uygun şarkı dinledim, kitap okudum, araştırma yaptım. Herkesin görüşünü degerlendirdim, onlara saygı gösterdim.Kendimi geliştirmek için spora gittim, yabancı dil öğrenmeye çalıştım. Herkese ve her şeye karşı merhametli oldum. Karıncayı bile ezmemeye özen gösterdim. Evde bir arı veya böcek olsa bile onu öldürmek yerine bardakla alıp özgür bıraktım, yemekten arta kalanları çatıya kuşların aç kalmaması için attım.

İntihar eden Furkan Celep'in bıraktığı not: Bir araba bir ev için...

*Zorbalıktan kaçındım, kimseye bulaşmadım, zorda kalanlara yardım ettim. Paraya ihtiyacı olana para ilgiye ihtiyaçları olana ilgi verdim. Hayvanları sevdim onlara ilgi gösterdim, besledim. Doğayı kirletmemeye çalıştım. uzayı, doğayı, ormanları, gökyüzünü ve hayvanalar için plastiklerimi çöp yerine istifleyip geri dönüşüme bile atmaya çalıştım. Daha iyi bir dünya için elimden geleni yaptım. Ailevi duygulardan yoksun büyüdüm hiçbir zaman babamla veya abimle doğru dürüst dertleşemedim, onlardan değer görmedim (bunun için onları suçlamıyorum sadece biraz değer biraz şefkat görmek isterdim sanırım bu iyi gelebilirdi)