BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Kobani'de neler oluyor? 50 noktada çatışma!

IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar Kobani'nin doğu ve güneyinde 50 noktada devam ediyor. PYD dün geceki çatışmalarda 15 YPG'li ile 27 IŞİD'linin öldüğünü duyurdu. IŞİD kuşatmasını kırmak isteyen PYD militanları intihar saldırıları da başlattı.

Abone ol

Kobani’de IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar 21’inci gününe girdi. Gece boyunca süren çatışmalarda her iki taraf da çok sayıda kayıp verdi.

YPG, Kobani’nin güney ve doğusunda 50 noktada göğüs göğüse çatışmaların devam ettiğini açıkladı. IŞİD ise elindeki tank ve havan toplarıyla Kobani kent merkezini bombalamaya devam ediyor. Sokak çatışmaları başladı

BAYRAMIN İLK GÜNÜ BEKLENEN ATEŞKES GERÇEKLEŞMEDİ

Bayramın ilk günü beklenen ateşkes olmazken, aksine ışid militanları kobani'nin doğu tarafındaki dış mahallelerinde ypg güçleri ile sokak çatışmalarına başladı. Bayramın ilk günü başlayan ve dün hem doğu hem de güney tarafında şiddetlenen sokak çatışmaları sırasında sık sık patlama ve silah seslerinin duyulması sınır hattında yaşayanları tedirgin etti. Çatışmalar sırasında suriye tarafında ateşlenen havan, uçaksavar ve uzun namlulu tüfeklere ait mermiler ise sınırı aşarak türkiye tarafına gelmeye başladı ve bir havan mermisi isabet ettiği evdeki 4 kişinin yaralanmasına yol açtı.

İNTİHAR EYLEMİ

Kobani’nin çok yakınındaki stratejik öneme sahip Miştenur tepesinde ise YPJ (YPG’nin kadın militanlarından oluşan birlik) üyesi Arîn Mîrkan kod adlı Dilar Gencxemîs intihar eylemi düzenledi.

YPG’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Arîn yoldaşın bu eylemiyle ortaya koyduğu cesaret, fedakarlık ve özveri tüm YPG ve YPJ’li savaşçılarımızın direniş tutumudur. Tüm YPG ve YPJ savaşçıları gerekirse Arînleşecek, fakat Kobani’ye yönelik bu çete saldırılarının amacına ulaşmasına izin verilmeyecektir” denilerek, intihar saldırılarına devam edileceği mesajı verildi.

TANKLAR TEPELERE KONUŞLANDIRILDI

Öte yandan Kobani kentinde IŞİD’in saldırılarının artması ve mermilerin sınırı aşması üzerine 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'nda bulunan çok sayıda tank, sınır hattının hakim noktalarına sevk edildi. Suriye'yi gören hakim tepelere konuşlandırılan tank ve obüslerin namlularının Kobani'ye çevrili olduğu görüldü.

ULUSLARARASI KOALİSYON UÇAKLARI 3 NOKTAYI VURDU

Öte yandan dün gece uluslararası koalisyona ait uçaklar üç noktayı vurdu. Vurulan noktalardan birinin Miştenur tepesinin yakınlarında olduğu belirtildi.

KOBANİ-SINIRDA NELER OLUYOR?